Novosadska policija hapsila prosjake, među njima 12 maloletnika

Novosadska policija privela je 32 prosjaka, među kojima je 12 maloletnika u sklopu akcije suzbijanja ovog krivičnog dela.

Maloletnici su predati na dalje postupanje Centru za socijalni rad, a odrasli su procesuirani u skraćenom postupku.

Izrečene su im tri novčane i 17 kazni zatvora.

  • Centar

    01.06.2016 15:53
    2 dana kasnije...
    Ekipa prosjaka svih starosnih dobi je ponovo na terenu. Molimo nadležne da naprave još jedan krug, i pokupe ih jer kidišu na sve što se kreće po centru, turiste, šetače, decu, goste u kafićima....
  • Milan

    31.05.2016 12:30
    Treba širiti svest o suštini stvari, a to je da se u većini slučajeva radi o modernom robovlasništvu klasičnog tipa (morao sam i to da dodam jer i neke druge aktivnosti kod nas liče na robovlasničke). Deca i zaostale osobe nemaju mogućnost sami da se izvuku iz toga.
    Obratite pažnju na putujući cirkus. U istom danu, obično vikendom, videćete na svakom prometnom mestu različitog prosjaka ali nepoznatog, koje "vlasnik" doveze kamionom i rasporedi. Sutradan, nakon što im vlasnik (sad sam shvatio da su navodnici greška ovde) uzme sve pare osim ako nešto znaju da prošvercuju, vozi ih i rasporedi u drugi grad.
    Nadam se da nisam nekom krimosu dao ideju za biznis bolji od kladionica. Samo pokriješ ceo grad i sakupljaš pare. Bukvalno.
  • Maslina

    30.05.2016 21:58
    Ne davajte neradnicima
    Prosjaci, uglavnom Romi, haos prave po centru, vladaju gradom, kradu, uništavaju, potpuno su nesocijalizovani, rade šta hoće i navodno im niko ništa ne može. A ne biste verovali koliko zarade! Minimum 3-4000 za 3-4 sata. Mnogo više zarađuju od ljudi koji im daju. Znam jer radim u centru, na ulici i gledam ih svakodnevno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika