Crnogorska mafija se obračunavala na ulicama Novog Sada

U nedelju uveče u Novom Sadu je ranjen Slobodan Slobo Kašćelan, za kojeg crnogorski mediji tvrde da je vođa jedne od kriminalnih grupa u Crnoj Gori.

Prema podacima novosadske policije, Kešćelan se najverovatnije nalazio u Novom Sadu kako bi se sklonio od crnogorske policije, kao i drugih crnogorskih klanova, nakon niza obračuna na primorju, ali i istraga koje se vode.

On se sa teškim telesnim povredama u predelu stomaka nalazi na odeljenju intenzivne nege u Kliničkom centru Vojvodine, a crnogorski mediji podsećaju da je nedavno ispitavan u slučaju likvidacije Saše Markovića, koji je prema tumačenjima bio slučajna žrtva i ubijen je polovinom maja prošle godine u Bečićima. Nakon ubistva Markovića, policija je detaljno pretresala kuće Kašćelana, ali tom prilikom nisu ništa našli.

Kašćelan je dovođen i u vezu sa sa ubistvom Gorana Đuričkovića oktobra 2015. godine u Budvi. Takođe, nepravosnažno je osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog pokušaja ubistva Igora Markovića (39) 2010. godine.

Policija u Crnog Gori je nedavno izvela veliku akciju gde su meta bili Kašćelan i drugi članovi kriminalnih grupa. Naime, policija je pretresla kuće, automobile i druge objekte koje su koristili Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Dragan i Predrag Knežević, Srđan i Borislav Jurišević i Igor i Aleksandar Đurišić.

Akcija je, kako su tada preneli crnogorski mediji, izvedena u cilju rasvetljavanja više krivičnih dela počinjenih u Kotoru, ali i Budvi. Prilikom pretresa je, što je najviše iznenadilo javnost, otkriven veliki broj tehničkih aparata koji su služili za nadzor velikih delova naselja na crnogorskoj obali.

Kašćelan je jedan od vođa takozvanog "kavačkog klana", a pored njega kao vođu klana crnogorska policija imenuje i Radoja Zvicera.

Inače, pre mesec dana Slobodan Kašćelan se oglasio u Vijestima i naveo da "nije šef, ni član nikakvog kriminalnog klana, dodajući da ga mediji satanizuju". Tada je rekao da mu to "stvara neprijatnosti, s obzirom na godine i ugled koji uživa u svom društvu".

- Interesantno je da me mediji pominju u vezi sa svakim krivičnim delom koje se dogodi, a u kojem nisam  posredno, ni neposredno učestvovao. Ovo posebno u poslednje vreme, kada se vrši nasilje nad mladim ljudima i građanima Kotora koji su moji poznanici. Sa druge strane, dobro obavešteni novinari nikada ne pominju osobe koje šire taj teror i koji su uzrok svih zločina koji su se desili u poslednjoj deceniji u Crnoj Gori. Sve ovo na osnovu podataka dobro informisane policije, koja je očigledno sposobna samo da ih koristi u svrhu klevete ljudi, ali ne i otkrivanja počinioca tih dela - rekao je tada ovaj Kotoranin.

Neposredno nakon ovog njegovog oglašavanja, 23. maja se u Dobroti dogodila pucnjava i spekulisalo se da je neko pucao na Kašćelana ili Tamaru Zvicer, suprugu njegovog partnera Radovana Zvicera. Ova pucnjava do danas nije razjašnjenja.

  • Kum ruzvelt

    30.06.2016 05:23
    Evo krenuli na rumenačku
  • Sale NS

    28.06.2016 12:58
    Ma jok
    I ovaj je sam sebe izrešetao, za razliku od Štranda sada je rafalom !
  • Radoje

    28.06.2016 10:08
    Smrtne kazne za sve ovakve i dilere droge kao u Saudiji da vidis koji bozji mir.
    I nemojte molim Vas vise da vredjate Crnogorski posteni narod jer ovo nisu Crnogorci ovo je olos kojeg ima u svakom zitu. Gadi mi se kad ovako napise neko ko ona banda u Vrbasu koja sebe naziva Crnogorskim iseljenicima od bivseg direktora doma sportova u Vrbasu kako su krali onda je bio Ambasador u Trstu i tamo krali i sad ga izbacili. Sramota. Oni nisu i nikad nece moci imati naziv Crnogorca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika