FOTO: Tri udesa tokom prepodneva u Novom Sadu, prevrtanje kamiona kod Rumenke

Tokom prepodneva u tri saobraćajne nezgode u Novom Sadu tri osobe su lakše povređene, dok u udesu koji se dogodio oko podneva u Rumenki, kada je kamion sleteo sa puta, prema podacima Hitne pomoći nije bilo povređenih.

Prva nezgoda se dogodila oko 8:30 časova na kružnom toku na Somborskom bulevaru i tada je lakše povrede zadobila biciklistkinja stara 25 godina. Drugi udes dogodio se oko 9:20 časova u Petrovaradinu na uglu Preradovićeve ulica i Dunavskih divizija, i u njemu je muškarac star 43 godine takođe zadobio lakše povrede.

Hitna pomoć je intervenisala i oko 11:30 časova na uglu ulica Braće Ribnikara i Miše Dimitrijevića kada je u sudaru lake povrede zadobio mladić star 25 godina.

Svi povređeni su zbrinuti na licu mesta i prevezeni u Urgentni centar na dalju dijagnostiku.

  • Dragan

    06.07.2016 06:44
    Novosadjani
    Naucite kruzni tok .... Nemojte spoljnom trakom ici na treci i cetvrti izlaz. Njom idete, a prethodno se prestrojite u desnu, samo za prvi (skretanje u desno) i drugi izlaz (pravo). To bi bilo kao da hocete iz desne trake na klasicnoj raskrsnici da skrenete levo ili da pravite polukruzno. U kruznom toku kao i u svakoj raskrsnici nema prestrojavanja ni pravila desne ruke, prvenstvo ima onaj ko je prvi usao u kruzni tok a prestrojte se pre kruznog toka i tako pripremite kuda cete ici, kao i u svakoj normalnoj raskrsnici. I koristite izum veka ... zmigavac! Vrh je bio kad sam kod temerinske petlje video lika da ide u rikverc na kruznom toku pa ga tako zakrcio. Problem je i sto nasi kruzni tokovi nemaju jasno objasnjenje u vidu s.znaka pre ulaza u njega da je desna traka a kasnije spoljna za prvi izlaz ( skretanje u desno) i drug izlaz (pravo) dok je leva traka a kasnije unutrasnja za drugi izlaz (pravo), treci izlaz (skretanje u levo) i cetvrti izlaz (polukruzno skretanje) kao u svim normalnim zemljama sto imaju takvu tablu za prestrojavanje ....
  • Kaligula

    05.07.2016 15:33
    Nije dovoljno sto svaki dan neko strada da prekine divljanje u saobracaju. Potrebno je udariti po dzepu i kaznjavati dok to ne prestane. Kad bi saobracajci uveli rigorozne svakodnevne kontrole - i zakon povecao kazne 5x i vise - u par godina ne bi u mesec dana bilo jednog povredjenog. Ovo je i finansijski isplativo i za drzavu i za policiju. Pa kad pocnu da se oduzimaju dozvole po nekoliko godina i kaznjavaju podjednako svi ucesnici u saobracaju nece vise biti crne hronike.

    Slalom po trakama 6 meseci dozvola i 200.000 dinara, crveno 3 godine dozvola, prelazenje van pesackog 35.000, voznja bicikla ili auta sa slusalicama ili mobilnim zabrana upravljanja bilo cim 2 godine, itd itd To je jedini nacin i to treba ovom narodu...
  • komsha

    05.07.2016 14:52
    bahate kamiondžije
    Već duže vreme unazad kamiondžije koriste tu rutu kroz Rumenku i B.Petrovac...
    Valjda uštede pare što bi potrošili na autoputu.
    Divljaju tim putem, celim putem čepaju liniju i voze suprotnom trakom..
    Automobili moraju da se sklanjaju sa njihovog puta...
    Sva sreća, pa se samo prevrnuo, a da nije udario neki putnički automobil iz surotnog pravca...
    Policija zaustavlja automobile samo zbog brze vožnje, a sve ostalo nije problem...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika