Novosadski sud poništio presudu za ubistvo narko bosa Vojislava Škrbića

Novosadski Apelacioni sud poništio je presudu kojom su Miloš Buha (45) i Dušan Buha (27) osuđeni na 18 i 15 godina zatvora za ubistvo Vojislava Škrbića (39).

U saopštenju suda se navodi da je još 6. juna Sudsko veće donelo rešenje kojim su usvojene žalbe branilaca optuženih Miloša Buhe (45) i Dušana Buhe (27) te je prvostepena presuda Višeg suda, ukinuta, i predmet vraćen na ponovno suđenje.

"Apelacioni sud je utvrdio da su žalbe osnovane, odnosno da je prvostepena presuda zahvaćena bitnim povredama odredbi krivičnog postupka, jer je presuda nerazumljiva, a samim tim i protivrečna razlozima presude. Naime, iz datog opisa radnji ne proizilazi da su utvrđene sve relevantne činjenice vezane za umišljaj Buha Miloša u odnosu na ubistvo Vojislava Škrbića, odnosno mogućnost dovođenja u opasnost života drugih lica", navodi se u saopštenju.

Apelacioni sud je optuženom Dušanu Buhi produžio pritvor u kome se nalazi od 13. juna 2014. godine, dok je, podsetimo, Milan Buha i dalje u bekstvu.

Podsetimo jpš da je na suđenju Dušan Buha priznao da je 22. maja 2014. godine u kafiću "Gondola" ubio novosadskog narko bosa Vojislava Škrbića sa kojim je od ranije imao spor.

  • MASSHALA

    23.08.2016 17:04
    ODERI
    Malo im je i po 50 god da dobiju!
  • pravda

    15.08.2016 09:37
    krivi su
    Smanjice saucesniku par godina i to je to,sta ocekuju oslobadjajucu!!!
  • lola

    04.08.2016 10:01
    džaba i priznanje
    I kad ubica prizna delo, sudija napiše nerazumljivu presudu?!? Sve ih treba promeniti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika