Mladić po povratku iz izlaska preminuo na Fruškoj gori

Osamnaestogodišnji A.D. iz sela Jazak preminuo je u nedelju dok se taksijem vraćao iz provoda u Rumi.

Taksista je stao u selu Jazak kako bi mladić izašao na vazduh, ali je on počeo da krklja i nakon toga je preminuo. Kako pišu "Novosti", mladić je preminuo tri sata iza ponoći.

Telo mladića ležalo je pet sati na platou ispred prodavnice u centru sela, jer dežurni lekar Doma zdravlja u Irigu, koji je konstatovao prirodnu smrt, nije hteo da je potpiše bez obdukcije, kako bi moglo da se zaključi od čega je umro mladić koji je tek proslavio punoletstvo.

Policija je obavestila Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, ali je sudija smatrao da nema potrebe za daljim analizama, te nije hteo da izda nalog.

Sudija se pozivao na to da nema tragova nasilja. Tek kada su iz Pogrebnog preduzeća iz Iriga garantovali da će Opština Irig snositi troškove obdukcije, telo nesrećnog mladića sklonjeno je od očiju prolaznika. Odatle je prebačeno na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

"Mi smo se odazvali na poziv MUP-a i odmah otišli tamo. Zatekli smo nimalo prijatnu situaciju, okupljeni su bili svi u šoku", rekao je pogrebnik Franja Mulaj: "Kad su nam objasnili u čemu je problem, pozvali smo Institut za sudsku medicinu, jer dugo godina sarađujemo sa njima. Obećali smo da će odmah u ponedeljak ujutru Opština poslati garantno pismo da će ona snositi troškove obdukcije."

Mulaj je naglasio da za 60 godina rada, koliko posluje ovo preduzeće, nikada nisu imali ovako zamršenu situaciju. Obdukcija mladića urađena je u ponedeljak u prepodnevnim satima i telo je predato porodici.

A.D, koji je ove godine završio srednju školu, biće sahranjen danas, 23. avgusta, na seoskom groblju.

  • u prolazu

    23.08.2016 12:41
    Očigledan primer nemara i nestručnosti tužilaštva, odnosno istražnog sudije. Lekar je 1001 % u pravu. Obdukcija, odnosno tačan uzrok smrti se mora nedvosmisleno utvrditi.
  • Seka Pers

    23.08.2016 12:24
    Ček...
    "konstatovao prirodnu smrt, nije hteo da je potpiše bez obdukcije, kako bi moglo da se zaključi od čega je umro mladić"

    Kako konstatovao prirodnu smrt (tj potpisao uzrok smrti) ali onda trazio obdukciju. Novinarska konfabulacija?

    PS- ne znam ko bi bio lud da potpise uzrok smrti u ovom slucaju. Sramota za mitrocačkog sudiju kojem bi trebalo suditi...
  • Mile

    23.08.2016 12:03
    bahato i bezobrazno
    Od premijera i njegovog tima ocekujem da razresi duznosti ovakve neljude.Ono rekla kazala, neka pusti da vetar nosi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika