Suđenje Čanku odloženo zbog premale sudnice

Ročište na suđenju predsedniku LSV-a Nenadu Čanku po optužbi da je pretukao Pavla Lešanovića iz Beograda , koje je bilo zakazano za danas, 19. septembar, ponovo je odloženo, ovaj put zbog premale sudnice.

Razlog odlaganja objavio je Čanak na svom Tviter profilu. Kako je naveo, ročište nije održano jer je sudnica veličine 3x4,5 metara.

Naime, iako su na suđenje došli i Čanak sa braniocima i oštećeni Lešanović sa pumonoćnikom i stalni sudski veštak, suđenje je odloženo za 21. oktobar na molbu odbrane da se pretres održi u većoj sudnici od one koja je danas obezbeđena, jer u nju nisu mogli da stanu svi zainteresovani. Sud je usvojio tu molbu i najavio da će obavestiti stranke u kojoj će se sudnici održati naredni pretres.

Lešanovićev punomoćnik advokat Goran Petronijević rekao je da smatra da je današnje odlaganje zapravo zloupotreba prava usmerena na odugovlačenje postupka u pravcu zastarevanja optužbi protiv Čanka.

Osnovni sud u Novom Sadu oslobodio je Čanka optužbi, ali je tu presudu po žalbi ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Glavni pretres koji je trebalo da se održi 8. septembra pomeren je za danas jer se okrivljeni Čanak nije pojavio u sudu. Na povratnici sudskog poziva navedeno je da je poziv primila kućna pomoćnica u njegovoj kući, poziv je potpisan njenim imenom i prezimenom i brojem lične karte, ali Čankovi branioci su tvrdili da on nije primio poziv.

Podsetimo, Tužilaštvo tereti Čanka da je u tuči ispred kafane "Tako je suđeno" Pavlu Lešanoviću naneo lake telesne povrede. Čanak je navodno u pratnji obezbeđenja 23. septembra 2012. godine u posleponoćnim satima ispred kafane "Tako je suđeno" pretukao Lešanovića, koji mu je prethodno uputio niz uvreda.

Čanak je tada podneo ostavku na mesto poslanika, jer ga Skupština nije zaštitila, a i priznao je da je pesnicama udarao Pavla Lešanovića.

  • stef

    20.09.2016 22:07
    ne moze
    Predmet ne može zastariti po novom zakonu iz 2008 god. Ja imam sudjenje u cetvrtak staro 7ipo god u martu ce 8. A canak ce dobiti uslov i wooww afere..e moja Sirijo
  • nn

    20.09.2016 11:28
    A sledeći put ČAnak će biti na službenom putu, pa tako do zastarivanja predmeta.
  • Milos

    19.09.2016 19:45
    Posto je ovaj slucaj redovno u novinama, lepo se moze videti kako funkcionise korupcija i kriminal u sudstvu. Smesno je da svi vec unapred znamo presudu, jedino sudija forme radi, igra ovu igru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika