Mihalj Skivijan osuđen na 15 godina za ubistvo žene na Grbavici

Viši sud osudio je danas Mihalja Skivijana (59) na 15 godina zatvora za ubistvo Merime Redžepove (30).

On je proglašen krivim da je u noći između 29. i 30. decembra 2015. godine u iznajmljenom stanu u Ulici Ljermontova 2 na Grbavici ubio ženu sa kojom je tu živeo.

Ona je ubijena udarcima čekićem u glavu, a na suđenju je navedeno da joj je Skivijan naneo bar 15 udaraca.

On je na suđenju prizao ubistvo i ispričao kako se dogodilo. Kako je rekao, oni su te večeri pili i posvađali su se kada je ona dogovarala sastanak sa "klijentom". Skivijan je zatim uzeo čekić sa frižidera i počeo da je udara.

Posle ubistva je pobegao i pokušao da se sakrije kod rođaka, ali je brzo uhapšen.

Tokom suđenja tužilac je rekao da se Skivijan nije pokajao, te da je povratnik, jer je već proveo devet godina u zatvoru zbog ubistva iz 2001. godine. On je tada ubio Joliku Lakatoš (33) sa kojom je takođe bio u ljubavnoj vezi.

  • Žena

    25.10.2016 20:34
    Da li će se neko žaliti na ovu presudu? Ili će ubijanje žena od njihovih partnera biti i dalje tretirano kao privilegovano ubistvo za koje se izriče blaga kazna?
  • Zdrava pamet

    25.10.2016 17:57
    Zašto VJT ovo nije kvalifikovalo kao teško ubistvo?
    Za teško ubistvo kazna je od 30-40 godina, a ne 15.
    Teško ubistvo postoji ako je izvršeno na surov način.
    Ubiti nekog udarcima čekićem u glavu je surov način, jer žrtva pati.
    Ako je ubistvo manekenke pre par godina od strane njenog dečka kvalifikovano kao teško ubistvo i on osudjen na 40 godina, zašto ovo nije?
    Iako je žrtva prostitutka niko nema pravo da joj oduzme život na surov način i da za to delo dobije samo 15 godina, pa da nakon odležane 2/3 kazne izadje za 10!?
  • Vojvodjanski Madjar

    22.10.2016 11:13
    @G
    Majke ti ,sta si hteo time da kazes?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika