Građevinski inspektor oslobođen odgovornosti za "Kontrast"

Građevinski inspektor Veselin Kerac oslobođen je optužbe da je prilikom kontrole diskoteke "Kontrast", gde je u požaru poginulo šestoro mladih, zloupotrebio službeni položaj.

Inspektor je u Osnovnom sudu u Novom Sadu danas oslobođen optužbe koja ga je teretila da je "pribavio korist vlasniku objekta i zakupcu, dopuštajući im da posle inspekcijskog nadzora nastave rad, iako za to nisu bili ispunjeni uslovi".

Sudija Nataša Vojinović je, obrazlažući presudu, između ostalog kazala da nije našla da je kod optuženog postojao umišljaj za delo koje mu se stavlja na teret, te da smatra da on nije ostvario protivpravnu imovinsku korist kao što mu se pripisivalo.

Branko Miladinović, otac poginule Tamare Miladinović, izjavio je za "Blic" da ga je sramota što živi u Srbiji, u državi gde, kako je rekao, vlada tužilaštvo koje radi šta hoće.

"Izašao sam sa suđenja čim sam čuo da je inspektor oslobođen, jer nisam mogao više da boravim u sudnici. Nemam više šta da kažem, osim toga da me je sramota što živim u Srbiji", rekao je Miladinović.

Inspektor je ranije na suđenju izjavio da nije kriv i potvrdio da je 14. aprila 2010. godine bio u kontroli "Kontrasta", ali u združenoj akciji sa drugim inspekcijama i MUP. Njegov zadatak je bio da utvrdi da li lokal ima upotrebnu dozvolu, da li je uknjižen i da li se namenski koristi.

Podsećamo, načelnica Turističke inspekcije Radoslava Rončević oslobođena je prošle godine optužbe da je u slučaju kontrole diskoteke "Kontrast" zloupotrebila službeni položaj. Sud je zaključio da ona nijednim propisom nije bila u obavezi da lično obavi kontrolu "Kontrasta", niti da tamo uputi inspektore.

Vlasnik objekta Alojz Ganić prvo je osuđen na pet godina, a nakon odluke Apelacionog suda kazna mu je smanjena na četiri godine, da bi ove godine bio uslovno otpušten. Jedan od zakupaca Kontrasta, Slaviša Stanišić, osuđen je na devet godina zatvora, a drugi, Dejan Raković, na sedam godina, dok je električar Miroslav Papuga dobio devet godina zatvora.

U požaru u "Kontrastu" u noći između 31. marta i 1. aprila 2012. godine život su izgubili Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) iz Gacka, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (20) iz Kikinde.

  • Vojvosadjan

    31.10.2016 10:28
    @Peki
    Ti ces nekome nesto da dozvolis ili ne... aj tisina tamo sto kaze onaj tvoj.
  • НС

    27.10.2016 17:48
    Електричар је ту најмање крив. Он је радио каку му је речено, али у Србији увек страдју обични смртници, а фукара се извлачи.
  • @Peki

    27.10.2016 08:37
    Pekice, imamo okolo dovoljno primera kako izgleda kad vi ne dozvoljavate... Samo jos ovde vam je ostalo da mlatite s onim sto nemate, pa i to necete jos dugo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika