Apelacioni sud smanjio kaznu Despotu Vraniću

Apelacioni sud je danas, 12. decembra saopštio da je još 24. oktobra doneo presudu kojom je Despotu Vraniću smanjio kaznu zatvora sa sedam na šest godina zatvora.
Vraniću je ovo drugo smanjenje kazne, pošto je na prvobitnom suđenju bio osuđen na osam godina zatvora, pa je sud na novom suđenju smanjio na sedam godina. 
 
Poslednjom odlukom Apelacionog suda je potvrđeno da je Vranić kriv za saobraćajnu nesreću kod Merkatora u kojoj je poginulo troje mladih, ali je uvažio žalbu branioca da sud nije u dovoljnoj meri cenio uticaj drugog učesnika. 
 
"Ocena drugostepenog veća je da je pravilno utvrđenje prvostepenog suda da okrivljeni nije bio sposoban za bezbedno upravljanje vozilom, jer je imao 1,476 gr/kg alkohola u krvi, a istovremeno je nasilnički vozio neposredno pre saobraćajne nezgode, budući da se kretao brzinom od 177 km/h, čime je postupao u gruboj suprotnosti sa pravilima saobraćaja. Međutim, ceneći žalbene navode branilaca okrivljenog u pogledu odluke o krivičnoj sankciji, veće Apelacionog suda je našlo da prvostepeni sud nije u dovoljnoj meri cenio intenzitet doprinosa saobraćajnoj nezgodi vozača automobila "golf", koji je u raskrsnicu ušao na crveno svetlo i time u značajnoj meri doprineo da dođe do saobraćajne nezgode", navodi se u presudi Apelacionog suda.
 
Istom presudom, Apelacioni sud je Vraniću u kaznu uračunao i vreme koje je proveo u pritvoru od 9. juna 2014, kao i vreme koje provodi u kućnom pritovoru od letos kada je osuđen po drugi put. 
 
Vranić će u kućnom pritvoru ostati do upućivanja u zatvor. 
 
Podsetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 8. juna 2014. godine oko dva sata posle ponoći, poginuli su dvadesetogodišnja Vladica Matović i Milica Ležimirac i njihov vršnjak Aleksandar Marić. Nastradali su bili u "golfu 5" koji je, po svoj prilici, prošao kroz crveno svetlo krećući se Bulevarom cara Lazara, od Keja ka Limanskoj pijaci, dok je audi A8 kojim je upravljao Vranić išao Bulevarom oslobođenja, sa Mosta slobode ka Železničkoj stanici.
  • majka 2

    16.12.2016 04:30
    @ mrzoljub / država-ubica
    Svaka čast na rezonu!
  • Nenad

    15.12.2016 11:34
    A ostali?????
    taj "semafor" nije radio kako treba sedam dana!!!!
    pustili su (otvorili) raskrsnicu zbog politike a da nisu radovi zavrseni, i semafor nije sinhronizovan ni za samu raskrsnicu, a ni sa ostalim semaforima na bulevaru. prolazio sam u to vreme par puta dnevno tuda, i gore je bilo kad je radio nego kad nije, bar smo vise pazili i vodili racuna. Meni je isto izletelo dvoje kola, ali iz pravca limanske pijace, i njima je bilo zeleno kad i meni.
    A i sam komentar ' jao mama ubio sam troje ljudi" je dovoljan za pitbul facu.
    A presuda, zalost i sramota, a kakav je sud u NS, pogotovo apelacioni, to svi znamo, ako hoces da nekaznjeno ubijas i prodajes drogu dodji u NS.
  • Rasejani procesor

    14.12.2016 17:41
    Kako je krenulo, još malo pa ćemo ulicu Despota Stefana preimenovati u: Despota Vranića.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika