Sudar putničkog i teretnog voza u Novom Sadu, više od 20 povređenih

Putnički i teretni voz sudarili su se večeras kod Sajlova.
Do sudara je došlo oko 19.30 između železničkih stanica Sajlovo i Kisač.
 
Povređene su 22 osobe, među kojima petoro dece. Prema rečima direktora Hitne pomoći Bogdana Živanovića, među povređenima nema životno ugroženih. Četvoro putnika zadobilo je teže, a 18 lakše povrede.
 
Sva deca su lakše povređena i posle ukazane pomoći puštena su kućama, izjavio je portparol Dečije bolnice Dušan Vuković.
 
- Naša dispečerska služba je u 19.34h dobila poziv sa obaveštenjem da je došlo do sudara vozova. Kako je na licu mesta bio nepristupačan teren, povređeni su drugim vozom prevezeni do Železničke stanice u Novom Sadu odakle su kolima Hitne pomoći transportovani u Klinički centar - rekao je Živanović. Kako navode u Hitnoj pomoći, na zbrinjavanju povređenih angažovane su njihove četiri redovne ekipe i još pet vanrednih lekarskih ekipa. 
 
Putnički voz udario je brzinom od 15 kilometara na sat u poslednji vagon teretnog voza koji se nalazio ispred njega, kažu u Ministarstvu saobraćaja.
 
Kako se saznaje, u pitanju je putnički voz iz Novog Sada za Sombor. Mašinovođa nije povređen.
 
 
Uviđaj je u toku, a na licu mesta su i predstavnici Železnica Srbije.
 
Saobraćaj na pruzi od Novog Sada ka Subotici i Budimpešti je u potpunom prekidu.
  • istina

    18.01.2017 13:47
    nesto trulo u zeleznici
    Poslednjih dve godine 3 puta se desilo da se pokvari lokomotiva na liniji Subotica - Novi Sad...
    I onda kod Backe Topole se ceka druga lokomotiva 2-3 sata. Kupljeni novi vozovi a pruga nista nije obnovljena i sada crkavaju lokomotive, sta je sledece...
    U tekstu nigde ne kazu kako se desilo da se sudare, pogotovo posto je brzina samo 15km...podmuklo sakrivanje gresaka...a drskost salterusa i nerad u vecim mestima je neopisiv i njihova zmijska podmuklost...jedna je pokusala ukrasti pare na ocigled, izdaje kartu za bg i pravi se luda da nije cula ns...
  • /

    13.01.2017 21:34
    /
    @G
    sada su vam ruske pruge super. pre 30g vam nisu valjale japanske brze pruge srbije
  • G

    13.01.2017 14:47
    @Cuveni G - veći problem, reklo bi se, predstavljate vi koji kao i milion puta do sada širite mržnju, netrpeljivost i ksenofobiju gde god se pojavite, verno braneći svoje fašističke ideale. No, na narednom članku kakvih će sigurno biti, kada neki majmun bahatošću izazove nesreću u svom BMW ili Audi automobilu, očekujem da se na isti način napadnu Nemci i Nemačka. Ne može da bude kriv majmun za volanom, kriv je proizvođač vozila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika