Sedam godina zatvora za ubistvo prijatelja

Todor Jovanović (59) iz Đurđeva osuđen je u novosadskom Višem sudu na sedam godina zatvora, za ubistvo svog prijatelja Duška Milićeva 10. decembra pretprošle godine.
Izrečena mu je i mera obaveznog lečenja od alkoholizma i produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne.
 
Ubistvo se dogodilo u njegovoj kući, sat posle ponoći. Na otvaranju glavnog pretresa, prošle godine, on je pred sudskim većem priznao da je usmrtio Milićeva, ali je rekao da se usled pijanstva ne seća događaja, jer su njih dvojica popili oko litar rakije uz pivo. Dodao je da tada nije znao zašto je završio u policijskom pritvoru. 
 
- Optuženi je kriv za ubistvo, koje je počinio kuhinjskim nožem. Njime je zadao jedan ubod u grudi i jedan u stomak, usled kojih je povređeni izdahnuo nakon desetak minuta - naveo je sudija Vidoje Mitrić obrazlažući presudu.
 
- Prilikom odmeravanja kazne uzeli smo u obzir da okrivljeni nije osuđivan do sada, bio je dobar prijatelj sa, sada pokojnim, Milićevim i družio se sa njim gotovo svakodnevno uz konzumiranje pića, bio je bitno smanjeno sposoban da shvati značaj dela i da upravlja svojim postupcima (imao je preko tri promila alkohola u krvi), korektno se držao na suđenju, kao i da nema nikog od porodice - rekao je sudija. 
 
Dodao je da nije prihvaćen stav odbrane da se radilo o nužnoj odbrani, jer nema dokaza za to, a na okrivljnom nisu zatečene nikakve povrede, piše Dnevnik. Branilac optuženog, Gvozden Grgur, najavio je žalbu na presudu.
 
Jovanović je u završnoj reči kazao da se mnogo kaje i da mu je jako žao što je izgubio svog velikog prijatelja te da će mu, čim izađe, podići spomenik.
  • Uncas

    14.01.2017 22:33
    ...kad te ubijem ,ću ti dignem spomenik...tebe mi...?!?!:):)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika