Novosadska firma lažnim fakturama oštetila budžet Vojvodine

Policija u Somboru u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Somboru, podneli je krivičnu prijavu protiv dve osobe iz Novog Sada, faktički odgovornog i odgovornog lica "Ekolovita" iz Novog Sada, zbog sumnje da su zloupotrebile službeni položaj.
Privredno društvo "Ekolovita" je 2010. godine dobilo od Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj 23 miliona dinara za sufinansiranje otvaranja pogona za primenu novih tehnologija - prerada uljarica u Somboru, u kojem je trebalo da bude zaposleno 20 novih radnika.
 
To privredno društvo bilo je u obavezi da vrati dobijena sredstva zaključno sa 2015. godinom, u robi, koju je u ime Sekretarijata, trebalo da preuzme Direkcija za robne rezerve Vojvodine, po cenovniku korisnika sredstava. 
 
Osumnjičeni su sačinjavanjem i upotrebom falsifikovanih faktura o navodnoj prodaji sojinog griza, prikazali pred Direkcijom za robne rezerve da je cena robe koju vraćaju vrednija od realne-tržišne za oko 40 odsto. 
 
Isporukom robe, realne vrednosti 16 miliona dinara, čija je lažno prikazana vrednost bila oko 25 miliona dinara, osumnjičeni su privrednom društvu "Ekolovita" pribavili protivpravnu korist u iznosu od dvet miliona dinara. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika