FOTO: I dalje bukte požari oko Novog Sada, građani gluvi na apele

Pojedini građani ponovo su izazvali požare paleći biljni otpad na Fruškoj gori, i pored apela da se to ne čini.
Ovog puta građani su zabeležili požare na Mišeluku, Alibegovcu i Irigu, nakon čega su pozvali vatrogasce.
 
Iako vatrogasci apeluju na građane da nipošto ne spaljuju biljni otpad, pogotovo ukoliko se nalazi blizu naseljenih mesta, pojedinci i dalje to čine. To može biti posebno problematično u slučaju vetra koji bi mogao da izazove nekontrolisani požar, dovodeći u opasnost sve u okolini.
 
 
Isti apel vatrogasci su poslali i prošle nedelje, kada su imali 25 intervencija u jednom danu zbog požara koje su izazvali građani spaljujući biljni otpad.
 
  
 
Iako su interventne ekipe tada uspele da ugase sve, dim je nastavio da se vidi, a u narednim satima je izbilo još nekoliko sličnih požara. Više o tome možete čitati OVDE.
 
  
  • Restlovi

    07.03.2017 08:00
    Dođoš ili ne
    Ko god se bavi poljoprivredom treba da zna da se njiva nepali već se pravi kompost a da nepominjem opasnost od širenja požara ili dimne zavese za saobraćaj.
    Fino trnokop, kosu, ili nešto drugo pa radna akcija bre.
  • Ja građanin

    06.03.2017 15:22
    Vlasnicima njiva kaznu+fakturu za gasenje i to bez izuzetka.Nema veze nek uz pomoć advokata osporavaju,ali će ih sam poziv OPAMETITI.
  • Milica

    05.03.2017 10:43
    Zakonom kažnjivo
    Ali inspektori uvek kazu da ih je malo i tu je kraj. Dok ne bude dovoljan broj inspektora ovo će biti stalno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika