FOTO: Uhapšen zbog krađe metadona iz KCV-a, policija traži još 23 flaše i saučesnike

Novosadska policija rasvetlila je krađu metadona iz Kliničkog centra Vojvodine i uhapsila B. T. (37).

Ovaj Novosađanin se tereti da je, u noći između 23. i 24. marta, kroz prozor provalio u metadonski centar i ukrao 59 flaša metadona i mobilni telefon.

Osumnjičeni je identifikovan i uhapšen, a u stanu koji koristi pronađeno je oko 36 litara metadona, ukradeni telefon i alat koji je, kako se sumnja, koristio prilikom provale.

B. T. je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će biti doveden na saslušanje, uz krivičnu prijavu.

Kako "Dnevnik" piše, policija još radi na rasvetljavanju slučaja. Pripadnici MUP-a traže još 23 litra metadona. Do sada su pretresene dve kuće: ona koju koristi osumnjičeni B. T. i kuća njegovog oca.

Prema nezvaničnim saznanjima, metadon se čuvao u sefu u zaključanoj prostoriji s rešetkama na prozorima, ali odnedavno je premešten na drugu lokaciju. Prema svemu sudeći, lopov (ili više njih) je do metadona došao kroz prostorije Neuropsihijatrije, uz koju se Metadonski centar nalazi, a po tragovima koji su zatečeni, bilo ih je više i najverovatnije su u prostorijama proveli nekoliko sati.

Procene govore da je ustanova tom krađom oštećena za 500.000 dinara, odnosno oko 4.000 evra, iako je teško proceniti kolika je njegova vrednost na crnom tržištu, gde se prodaje kao i sve ostale vrste droga. Primera radi, bočica sa 100 kapi metadona se na ulici prodaje za 2.000 do 3.000 dinara tako da količina koja je ukradena iz novosadskog Metadonskog centra zapravo vredi nekoliko puta više.

U Metadonski centar po "terapiju" dolazi oko 300 osoba, od čega je oko 270 iz Novog Sada, dok je ostatak iz okolnih mesta. Izdaje se, u zavisnosti od propisane doze, dnevno, na dva-tri dana, ili na nedelju dana.

Ranijih godina su bila dva slučaja pokušaja krađe metadona, ali lopovima to nije pošlo za rukom jer se nalazio u metalnim ormanima, sa specijalnim bravama, a postojali su i alarm, rešetke i video-nadzor.

  • mile

    27.03.2017 06:39
    Dao bi im ja , a ne da se lece o nasem trosku.Prvo to nije bolest I nko ih nije terao sami su to sebi uradili a mi sada finansiramo njihovo legalno drogiranje.
  • Podbarac

    27.03.2017 02:43
    Na žalost, ništa novo za NS
    Otkad ja pamtim, narkomani obijaju apoteke i bolnice ili kradu šta drugo već, obaška prostitucija i sva ostala nedela i nepočinstva, kada im ustreba za drogu, dugove...

    Neki se čude količini koja je bila tamo. E pa ta količina i nije bog-zna-šta za Kliniku na kojoj se leče narkomani (tj. heroinski-opijatski zavisnici) i to ne samo iz NS nego iz okoline, pa i šire.

    Računica: Jedan militar metadona se računa kao 30 kapi ratvora metadona. To znači jedna Litra jednako 30.000 kapi - nek je prosek terapija 300-500 kapi dnevno - to je 3 Litre dnevno! Znači ovo što je ukradeno nije ni za mesec dana potrebe ovo klinike...

    Voleo bih da me neko ispravi, ako grešim.

  • mama

    26.03.2017 22:08
    Zašto metadon nije bio čuvan na odgovarajući način? Da li će neko odgovarati?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika