Novosadski investitor se za duplu prodaju stanova branio da mu niko ništa nije plaćao

Dokazni postupak protiv novosadskog investitora Save Babića nastavljen je juče u novosadskom Višem sudu.
Novosadski investitor se za duplu prodaju stanova branio da mu niko ništa nije plaćao
Foto: 021.rs
Prema prvobitnoj optužnici on se tereti za prevare, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje službenih isprava. Pripisuje mu se da je nezakonito prodavao stanove u ulicama Miše Dimitrijevića, Andraša Polgara, Danila Kiša i Dože Đerđa, kao i placeva u Veterniku. Babić se od pre četiri godine brani sa slobode, kad je pušten iz pritvora, piše "Dnevnik".
 
Aleksandra K. koja je okrivljenog upoznala 2007. godine, još uvek potražuje svojih 28.000 evra od njega uz kamatu, kazala je juče u sudu. Ona je toliko novca dala za stan od 24 kvadrata u Ulici Miše Dimitrijevića.
 
"Ta zgrada nije izgrađena do kraja, a u stanu u kojem bi mi trebalo da živimo, sada stanuje neko drugi. Imam priznanice, predugovore, ugovore overene u sudu. Isplata je bila na ruke. Tražila sam okrivljenog potom više puta i nisam ga nikad pronašla, ali mislim da je moj suprug uspeo jednom da kontaktira s njim. Ta zgrada je u izgradnji, koliko znam, nije mi jasno kako ti ljudi stanuju tamo", rekal je Aleksandra. 
 
Oštećena Milica H. bila je vlasnica placa u Ulici Dože Đerđa, a potpisala je ugovor s krivljenim u februaru 2007. 
 
"Sava Babić je prodao plac drugom investitoru, pravdao se krizom i uveravao nas da će sve biti u redu. Krivičnu prijavu protiv tog drugog investitora Steve H, zadruge i kupaca stanova, koji bi trebalo da pripadaju meni, podnela sam 2010. godine. U toku su dva postupka koja još nisu gotova. Babić mi duguje dva stana po 40 kvadrata i garažu", posvedočila je Milica i dodala da je za vreme izgradnje zgrade projekat menjan pa time i podaci o stanovima koje je trebalo da dobiju.
 
S druge strane, Babić je pred sudom tvrdio da je problem nastao jer "niko ništa nije platio".
 
"Zna Milica H. da mi je investitor Steva H. dužan 500.000 evra. Moji dužnici nisu imali para da završimo poslove pa smo tražili rešenje, a niko nije ništa plaćao, ušao sam u tešku finansijsku situaciju", rekao je između ostalog Babić.
 
Kako piše "Dnevnik", saslušane su još dve oštećene osobe, i oba svedoka su navela da je Babić obećao da će im vratiti novac, ali se to nije dogodilo. 
 
Danas se nastavlja dokazni postupak saslušanjem svedoka.
 
Podsetimo, investitora Savu Babića policija je uhapsila 2011. godine zbog sumnje da je prevarama sa preprodajom stanova u džep spakovao više od 1,5 miliona evra. Babić se, naime, sumnjiči da je od građana uzimao novac za stanove u izgradnji, nakon čega ne samo da nasamareni Novosađani nisu dobili stanove, već je prevario i treća lica, koja su takođe kupovala nepostojeće nekretnine. Tada se sumnjalo da je Babić duplo prodavao stanove u nekoliko ulica u Novom Sadu, ali i u Veterniku, gde je preprodavao placeve na kojima je trebalo da gradi stanove za koje je već uzeo novac. Iako se protiv njega vodilo više desetina parničnih postupaka, Babiću dugo policija nije mogla da uđe u trag, jer nije živeo na prijavljenoj adresi, a broj mobilnog telefona je menjao na svakih nekoliko dana. 
  • Predragg

    16.05.2017 11:42
    Gledajuci Hrvatske medije,fotografi imaju pravo fotografisanja na javnim mestima i u Sudnicama. Zasto nema takve prakse i kod nas. Da ih vidimo, malo, kako izgledaju. Da ih lakse prepoznamo na ulici.
  • Cobi ns

    16.05.2017 11:15
    I treba tako,dokle god budale svojim glasovima (ili,ne glasanjem)dozvoljavaju da nam država bude livada,na kojoj nema ni policije ni pravde (sudstva)i u kojoj"država"ruši kako joj se digne,otima i radi šta hoće,neka ih,neka se pate...to im je kazna za lakovernost i ne zainteresovanost,kad' je potrebno?!
  • Dragan

    16.05.2017 09:41
    Dupla prodaja stanova
    Zvonko trajkovic koji je u Nisu ostetio preko pedeset porodica osudjen je na nepunih sedam godina a ostetio je ljude za preko milion evra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika