Goranu Kovačeviću Gorancu i policajcima uhapšenima zbog otmice određen pritvor

Trojici okrivljenih, među kojima i dvojici policajaca, koji se terete da su prošlog ponedeljka na Detelinari učestvovali u otmici Gorana Cvijetića (41), određen je pritvor do 30 dana.
Goranu Kovačeviću Gorancu i policajcima uhapšenima zbog otmice određen pritvor
Foto: 021.rs
Kako prenosi "Dnevnik", policija za otmicu sada, osim Nenada Stevića (39) i Božidara Bosnića (51), koji su uhapšeni istog dana kad je i počinjeno delo, tereti i Gorana Kovačevića Goranca (43) i policijske službenike Dalibora Bogdanovića Boću (40) i Vladicu Rakića (36). Njima se pripisuje da su, pretnjom pištoljem i fizičkim nasiljem, primorali Cvijetića da uđe u "audi" i prisilno ga zadržali u automobilu. 
 
Podsetimo kriminalnih grupa traje već neko vreme na ulicama Novog Sada, jedne kojim rukovodi Goran Kovačević Goranac i druge čiji su pripadnici povezani sa osuđivanim pripadnikom zemunskog klana Daliborom Nišavićem Čodom
 
Policija do sada nije rešila slučaj ubistva na Telepu kada je ubijena Teodora Kaćanski, devojka Nenada Stevića, kao ni ranjavanje Nika Uskokovića zvanog Skole (37), mada se pominjalo da je tada meta zapravo bio njegov šurak Goran Kovačević Goranac.
 
Goranac i još devetorica pripadnika njegove grupe, među kojima je i Uskoković, aprila 2012. godine su s Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili sporazum o priznavanju krivice zbog proizvodnje skanka u Vojvodini. Goranac je tada osuđen na sedam i po godina zatvora, a Uskoković na sedam. Toj kriminalnoj grupi je trajno oduzeta imovina, luksuzni automobili i stanovi.
 
Uhapšeni policijski službenik Dalibor Bogdanović Boća je administrativno-tehnički radnik novosadske policije u ispostavi za obezbeđenje objekata. Teško je ranjen 3. oktobra 2014. godine, dva sata posle ponoći, u centru Novog Sada u Ulici Laze Telečkog. Za ispaljivanje hitaca iz pištolja tada je osumnjičen Novosađanin Jovan K. (37), zvani Coja, koji je, navodno, ranije bio jedan od vođa navijača.
 
Okrivljeni za otmicu, ali i žrtva u tom događaju, stari su poznanici policije po izvršenju krivičnih dela.
 
Više o ovom slučaju možete čitati OVDE.
  • Građanin

    06.06.2017 09:57
    bez pomilovanja
    Svega ovog ne bi bilo da dileri nisu pomilovani i pušteni ranije iz zatvora. Puštaju hiljade pomilovanjem, em su kazne premale i jpš ih puste ranije. Onda se čude kako ima obračuna na ulici, ispred škola usred dana. Nije čudno kad su svi dileri na slobodi, a sirotinju šalju zbog neplaćenog pojasa u zatvor. Državi je prioritet da sirotinja bude u zatvoru a dileri slobodni jer su prepuni zatvori !?!
  • Mića

    03.06.2017 11:31
    Budjenje
    A veliki kriminalni Vodja Veselinović sa Kosova ravna što pobježe u Vojvodinu da ore brda i dolove.To je vrh te mafijaške grupe.
  • viki

    02.06.2017 12:03
    A gde je taj Dalibor Nišavić Čoda?Sad su mu odresene ruke za dilovanje konkurencija je zatvorena...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika