Trojici novosadskih dilera uhapšenih u akciji "Ares" mesec dana pritvora

Trojici osumnjičenih za dilovanje većih količina narkotika na području Novog Sada, koji su uhapšeni u policijskoj akciji "Ares", određen je pritvor do mesec dana.
Trojici novosadskih dilera uhapšenih u akciji "Ares" mesec dana pritvora
Foto: 021
Kako piše "Dnevnik", nakon saslušanja u Tužilaštvu, sudija za prethodni postupak, ubrzo posle hapšenja poslao je u pritvor Gorana B. (39) iz Banja Luke, Miloša J. (36) iz Novog Sada i Vladimira Đ. (23) iz Veternika.
 
Oni su osumnjičeni za posedovanje i dilovanje narkotika i nezakonito držanje oružja. Kod Miloša J. pronađeni su marihuana, ekstazi, tri pištolja, 78 komada municije, okvir za pištolj, tri mobilna telefona, šest SIM kartica i novac.
 
Pretresom stana novosadska policija je kod Gorana B. pronašla 467,12 grama kokaina, 1,2 kilogram marihuane, 197,41 grama ekstazija, oko kilogram hašiša, digitalnu vagicu za merenje, 1.300 evra i 36.370 dinara. On je do sada nekoliko puta hapšen i osuđivan u BiH zbog dilovanja narkotika, poslednji put u akciji "Ikar", kada je dobio dve godine zatvora zbog organizovanja šverca heroina.
 
Pre manje od dve godine, prema pisanju bosanskih medija, Goran je izigrao Tužilaštvo kad je odbio da svedoči na suđenju protiv policijskih inspektora, iako se obavezao na to, pa je poništen dogovoreni sporazum o priznanju krivice. Nakon toga, on se obreo u Novom Sadu. Inače banjalučki inspektori Srđan R, Ognjen S. i Marko K. bili su okrivljeni da su prodavali heroin i marihuanu. Osim njih trojice, bilo je osumnjičeno još njihovih pet kolega.
 
Vladimir Đ, koji je uhapšen u odvojenoj akciji, tereti se da je prilikom pretresa kod njega pronađeno oko dva kilograma amfetamina i 115 komada municije.
 
Podsetimo, u opsežnoj policijskoj akciji "Ares" tokom proteklog vikenda u 27 opština i gradova uhapšeno je 360 osoba zbog raznih krivičnih dela. Oni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili različita krivična dela, između ostalog neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, ubistvo u pokušaju, silovanje i nedozvoljene polne radnje, iskorišćavanje maloletnih lica za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice, razbojništva, teške krađe. 
  • cure

    23.07.2017 13:53
    molim vas
    nemojte mi te šabane iz dupeta što su došli nazivati novosadjanima...
  • nebojeb

    19.07.2017 09:25
    Wow idem da otvorim sampanjac.
  • rade

    19.07.2017 09:07
    sitna je ovo riba...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika