Ponovo odloženo suđenje Davidoviću i Pešiću, advokat na godišnjem odmoru

Suđenje vođi zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj Goranu Davidoviću i Nedeljku Pešiću, koji su optuženi da su 7. oktobra 2007, napadom na učesnike antifašističke šetnje u Novom Sadu, izazvali nacionalnu, rasnu i versku mržnju i netrpeljivost, ponovo je odloženo u novosadskom Višem sudu.

Kako je saopšteno prisutnima u sudnici, do novog u nizu odlaganja glavnog pretresa ovoga puta je došlo zbog toga što je Pešićev advokat Stanislav Jocković na godišnjem odmoru. Prethodno ročište odloženo je jer se Jocković požalio da mu je proradio kamen u bubregu pa nije u stanju da prati suđenje, prenosi Voice.

Sudija Slobodanka Gutović zakazala je nastavak glavnog pretresa za 16. oktobar, kada je predviđeno emitovanje policijskog video zapisa incidenta u Domu vojske.

Današnjim odlaganjem postalo je jasno da prvostepena presuda neće biti doneta ni deset godina od napada neonacista kod Doma vojske na građane koji su učestvovali u mirnoj antifašističkoj šetnji ulicama Novog Sada.

Ovo suđenje nakon dugo godina odlaganja faktički je počelo 17. oktobra prošle godine. Pešić je svoj iskaz dao prvog dana suđenja, što nije slučaj i sa Davidovićem, kome se sudi u odsustvu jer se krije u inostranstvu. Njemu je dodeljen advokat Branibor Jovičić koji ga brani po službenoj dužnosti.

Više o ovom postupku pročitajte na ovom linku.

  • zivan

    30.08.2017 11:33
    Advokati su mocniji od drzave sto su i dokazali strajkom i blokadom citavog sistema.
    Medjutim, u toj profesiji ima svega i svacega i zreli su za ozbiljan pretres pocevsi od imovine pa do ucinjenih krivicnih dela u postupcima odbrane klijenata.
    Nova ministarka ce braniti njihova prava i po cenu odlaska sa funkcije.
  • Novosađanin oduvek

    30.08.2017 05:42
    Pa vi novinari ste ih većo sudili jer stalno ponavljate da su tih 40tak napali kolonu od par hiljada ljudi. Pa nije Davidović Leonida a njegovi momci Spartanci.
    Bio sam tamo i video ko je prvi počeo i taj je bio privođen a zašto se posle zataškalo ne znam. Čuo sam još od nekih iz kolone da su bili saslušavani ali to se više nigde ne spominje.
    U EU zemljama desničari imaju pravo na okupljanje a kod nas ne smeju a verovatno ni levičari.

  • Obican gradjanin

    30.08.2017 00:42
    HaHa
    secam se da je neko napisao na prethodnom clanku o doticnima da ce sudjenje biti odlozeno zbog strajka advokata(naravno sala)... Ovo je daleko smesnije. SRAMOTA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika