Sutra presuda odbeglom vlasniku "Sloge" iz Kaća

Specijalni sud u Beogradu izreći će sutra prvostepenu presudu odbeglom vlasniku preduzeća "Sloga" iz Kaća Slobodanu Šćekiću i još 11 okrivljenih, povodom optužbi za malverzacije sa državnim zemljištem.
Sutra presuda odbeglom vlasniku "Sloge" iz Kaća
Foto: 021.rs
Šćekiću se sudilo u odsustvu, jer je nedostupan pravosudnim organima.
 
Stavlja mu se na teret da je kao vlasnik "Sloge Kać", nakon privatizacije tog preduzeća 2005. godine, u korist te firme neosnovano uknjižio pravo svojine na zemljištu u KO Novi Sad 3, od 301 hektar i 86 ari, ukupne vrednosti 434.315.000 dinara, iako se radilo o poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini koje nije bilo predmet privatizacije po ugovoru zaključenom sa Agencijom za privatizaciju.
 
Kako se navodi u optužnici iz 2014. godine, to su mu omogućili zaposleni u Službi za katastar nepokretnosti u Novom Sadu, kao i savetnik u Republičkom javnom pravobranilaštvu u Novom Sadu. To su okrivljeni Bratislav Uzelac, Jasmina Nikolić, Stevan Boroš, Milutin Ždero, Nemanja Novakov, Mirjana Milošević, Svetlana Oluški, Jovan Vladisavljev, Aco Ilijevski, Nikola Jakšić i Dane Canković.
 
Tužilastvo sumnja da je Šćekić, preko odgovornih lica u "Slogi", Cankovića i Jasmine Nikolić, podstrekao zaposlene u državnim organima na krivično delo. 
 
Oni su, kako se sumnja, nakon sprovedenog postupka razgraničenja društvene i državne svojine na poljoprivrednom zemljištu koje je koristila "Sloga Kać", obavljenog u toku pripreme za postupak privatizacije, na istom zemljištu neosnovano sproveli novi postupak razgraničenja. U tom postupku su, pored zemljišta stečenog privatizacijom, priznali pravo svojine na 301 hektar i 86 ari za koje je 2004. godine utvrđeno da je u državnoj svojini i zbog toga nije bilo obuhvaćeno postupkom privatizacije "Sloge".
  • Miki

    05.10.2017 14:08
    A drugi suvlasnici?
    Pre neki dan sam procitao da je jedan od suvlasnika Sloge otac jednog naseg ministra.
    Ima li u tom dimu i malo vatre?
  • Kaćanka

    29.09.2017 17:26
    @Nervirach
    Prosto ne mogu da verujem da Ti ne znaš kakve veze ima Šćekić sa Genelom!!
  • BOLJE DA JE OSTAO

    28.09.2017 22:25
    BIO BI OSLOBODJEN
    Verovatno bi prosao bez kazne zbog nedostatka dokaza sto je uobicajeno za nase pravosudje jer ni za jednog tajkuna nema dokaza, svi bivaju oslobodjeni a pojedine sudije imaju po nekoliko stanova a neki bogme i poklanjaju, u najgorem slucaju dobio bi nanogicu a mi videli da treba krasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika