Dvoje povređeno u požaru na Novom naselju

Dve osobe povređene su u požaru koji je u nedelju uveče oko 22 časa izbio u zgradi u Mileve Marić 68 na Novom naselju, saznaje 021.
Dvoje povređeno u požaru na Novom naselju
Foto: 021

Kako saznajemo u Hitnoj pomoći, na teren su izašle dve njihove ekipe koje su zbrinule ženu staru oko 60 godina i 49-ogodišnjeg muškarca. Žena je bez svesti u teškom stanju prevezena u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, dok je muškarac bio u svesnom stanju, iako se nagutao dosta dima. I on je prevezen u istu zdravstvenu ustanovu na dalje lečenje.

Požar je izbio na drugom spratu zgrade, a na lice mesta izašla su tri vatrogasna vozila i vatrogasci su ubrzo ugasili vatru.

"Primetili smo da nešto smrdi i kada smo pogledali kroz špijunku nismo mogli da vidimo stepenice od dima. Dok su vatrogasci gasili požar bio sam sa porodicom na terasi. Sva sreća da su vatrogasci došli brzo, ali u tih 10 minuta mi je svašta prošlo kroz glavu", kaže za 021.rs jedan od stanara ovog ulaza.

Za sada nije poznat uzrok požara niti kolika je šteta, a patrola policije je ostala da dežura na licu mesta.

  • @Paor

    16.10.2017 20:23
    Usisivač se ne sme priključivati na produžni kabl.
  • Paor

    16.10.2017 07:24
    Iskreno
    Држава подстиче већ више од 10 година уназад изазивање пожара, јер дозвољава производња у Србији и увоз сијалица, утичница, разводника и продужних каблова, који неодговаају стандардима и иазивају пожаре.

    Чак се и мени на аутомобилу упалила заменска сијалица, као и продужни кабел док ми је жена усисавала прашину.
    Од тада водим о овим стварима изузетно много пажње.
    Мада, нису сви људи дужни да знају шта ваља од техничких помагала, већ држава мора да успостави контролне механизме.
  • Posmatrač

    16.10.2017 06:20
    Neko je spomenuo siromaštvo, a zapravo je neobrazovanost i nedostatak tehničke kulture koji ide i do tehničke necivilizovanosti. Zbog toga bi trebalo svesti na minimum situacije u kojima su svi stanari ulaza ili zgrade taoci "polunepismenih koji hoće sitno da uštede" ili onih čiji je "hobi ili porok iznad bezbednosti ukućana".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika