Mladićima koji su na smrt pretukli čoveka ukupno 61 godina zatvora

Novosadski Apelacioni sud doneo je pravosnažnu presudu kojom je potvrđena presuda Višeg suda u Subotici petorici mladića za ubistvo Zoltana Bukovca.
Mladićima koji su na smrt pretukli čoveka ukupno 61 godina zatvora
Foto: 021.rs
Kako piše "Dnevnik", presudom Apelacionog suda delimično su usvojene žalbe branilaca okrivljenih L.S, P.O. i maloletnog Č.I, svi iz Subotice i preinačene presude, tako što je za teško ubistvo u saizvršilaštvu, L.S. osuđen na 15 godina zatvora, B.P.M. na 14 godina zatvora, a P.O. na 13 godina zatvora.
 
U vreme ubistva maloletni, a sada punoletni Č.I. osuđen je na pet godina maloletničkog zatvora.
 
Petom okrivljenom mladiću, P.M. iz Subotice, potvrđena je prvostepena presuda, odnosno 14 godina zatvora.
 
Podsetimo, u Višem sudu u Subotici u aprilu ove godine, petorica mladića osuđena su jer su na smrt premlatili 55-ogodišnjeg Zoltana Bukovca u januaru 2016. godine. Tada je L.S. osuđen na 17 godina zatvora, B.P.M. na 15 godina, a P.M. i P.O. 14 godina. Maloletni Č.I. je osuđen na sedam godina maloletničkog zatvora. 
 
Inače, Zoltan Bukovac napadnut je, kako se ispostavilo, greškom u Teslinom naselju u Subotici. Naime, 13. januara 2016. godine pijani mladići su jureći drugu osobu, na kućnom pragu pretukli Zoltana Bukovca, koji je izašao da dočeka suprugu. Osoba koju su te večeri mladići jurili se sakrila, a oni su sav svoj bes iskalili na  Bukovcu. Iste večeri privedena su sedmorica mladića, od koji su trojica puštena usled nedostatka dokaza.
 
Bukovac je s teškim telesnim povredama prevezen u subotičku bolnicu, ali je iste večeri zbog težine povreda prebačen u Klinički centar Vojvodine. Tri nedelje se borio za život, ali je preminuo 3. februara 2016. godine.
  • MonteDushano

    08.11.2017 09:13
    Malo. Možete i dalje ubijati, pa opet uživati u zatvoru za malo vremena..
  • /

    07.11.2017 12:20
    /
    posaljite ih u grcku
  • Milan

    07.11.2017 10:05
    maksimalna kazna
    Ubiti neduznog coveka u njegovoj kuc i jos imati olaksavajuce okolnosti zaista je apsirdno.Maksimalna kazna je malo za takvo nedelo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika