Na nožu kojim su ubijene majka i beba u Veterniku nema tragova DNK osumnjičenog muža

Na nožu koji je pronađen na mestu ubistva Slavice i Nikoline Sabo u Veterniku, za koje se sumnjiči Slavičin suprug Arpad Sabo (31), ne postoje tragovi DNK, pokazali su rezultati dopunskog veštačenja u sudskom postupku.
Na nožu kojim su ubijene majka i beba u Veterniku nema tragova DNK osumnjičenog muža
Foto: 021.rs
Kako je rečeno na današnjem ročištu za ubistvo, za koje osumnjičenom preti 40 godina zatvora, jedini tragovi DNK nađeni na nožu pripadaju ubijenoj supruzi i njihovoj četvoromesečnoj bebi. 
 
Veštak Jelena Stošić iznela je da na dršci noža nije bilo tragova DNK Arpada Saboa, ali je u teoriji bilo koje i slične situacije moguće da na objektu ne ostane DNK trag - u zavisnosti od dužine rukovanja objektom, vrste kontakta, površine, vrste biološkog materijala, tipa kože osobe i ostalog. 
 
Zastupnike ubijenih Slavice i Nikoline zanimalo je šta se dešava ukoliko se nož opere, ali je veštak rekla da biološki tragovi na nožu nisu bili uništeni pre veštačenja. Stošićeva nije mogla da se izjasni šta je bilo s nožem pre veštačenja i da li je neko pokušao da uništi tragove DNK. Doduše, dodala je da su u ovom slučaju tragovi krvi na sečivu bili nepravilnog oblika, dok na dršci noža nije bilo krvi.
 
Sudski veštak Radenko Vuković naveo je na ranijem ročištu da je kod Arpada pronađena vrlo mala količina alkohola u krvi, koja nije morala da potiče od pića.
 
Na sledećem ročištu slede završne reči advokata, ali će se pregledati i snimak sa uviđaja, koji se pojavio u dokaznom postupku. Naredno ročište zakazano je već za 12. mart, u nameri sudije Tamare Radović da se ovaj slučaj što pre privede kraju.
 
Podsetimo, Arpad Sabo sumnjiči se da je 14. avgusta 2016. godine u iznajmljenom stanu u Veterniku ubio svoju suprugu i njihovo dete. Telo Slavice i bebe pronašao je stanodavac. Osumnjičeni je uhapšen tek u narednim danima, dok se krio u Bačkoj Palanci.
  • Pretpostavka

    03.03.2018 15:46
    @ Jasmina
    Nije "djavolji advokat"čuvao dokaze, nego tužilaštvo i sud. MUP je oduzeo nož, postoje propisi kako se dokazi čuvaju .Dokaze čuvaju tužilaštvo i sud,a ne "djavolji advokat".
  • Jasmina

    03.03.2018 10:39
    Serlok Holms
    Sve u svemu, žalosno. Da pretresam ili izigravam Serlok Holmsa, ne bih.
  • jasmina

    02.03.2018 19:17
    @Pretpostavka
    A da mu možda nije pomogao kakav "đavolji advokat"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika