Bivšoj pokrajinskoj službenici tri godine zatvora zbog uzimanja mita

Nekadašnja službenica Pokrajinske vlade Slavica Lukovac (60) osuđena je u novosadskom Višem sudu na tri godine zatvora zbog šest slučajeva primanja mita.
Bivšoj pokrajinskoj službenici tri godine zatvora zbog uzimanja mita
Foto: 021.rs
Krivično veće kojim je predsedavala sudija Tamara Radović, izreklo joj je identičnu kaznu kao i u prethodnom postupku. 
 
Obrazlažući presudu, sudija Radović je istakla da je u prethodnoj odluci bilo sporno da li je Slavica Lukovac imala svojstvo službenog lica, zbog čega je Apelacioni sud ukinuo prvobitnu presudu i naložio ponovno suđenje.
 
"Ovaj sud smatra da je imala to svojstvo", rekla je sudija Radović, dodajući da su prilikom odlučivanja o kazni u obzir uzete činjenice da ranije nije osuđivana, ali i njene porodične prilike. 
 
U kaznu će se uračunati i vreme provedeno u pritvoru, a obavezna je da po pravosnažnosti presude na račun Pokrajine uplati 153.000 dinara.
 
Među oštećenima su poznata imena iz sveta filma, između ostalih Mirjana Karanović i Branislav Trifunović. Trifunović je ranije izjavio da ga je okrivljena pre nego što je isplaćen novac nadležnog sekretarijata za film "Odumiranje" kontaktirala u više navrata, tražeći poklone, zlatne lančiće, parfeme, novac. Opširnije o ovom slučaju možete pročitati OVDE.
  • Crna mamba

    08.03.2018 10:33
    Poredim neuporedivo
    Tri godine za primanje mita, tri godine za pedofiliju... Srbijo, bananice...
  • Orwell Vegan

    08.03.2018 10:08
    Istina
    Dakle Slavica je kriva za sve. Nisam znao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika