Sabo priznao da je ubio suprugu u Veterniku, negira da je ubio bebu

Arpad Sabo (31) priznao je da je ubio svoju suprugu Slavicu 14. avgusta 2016. godine u iznajmljenom stanu u Veterniku, u kojem su podizali svoju bebu Nikolinu.
Sabo priznao da je ubio suprugu u Veterniku, negira da je ubio bebu
Foto: 021.rs
Sabo, kojem se na teret stavlja dvostruko teško ubistvo i za koje je suđenje uveliko u toku, u odbrani koju je danas izneo pred sudijom i većem poručio je da preuzima teret za ubistvo svoje supruge, ali da se, kako kaže, ne oseća krivim za smrt četvoromesečne bebe.
 
Arpad Sabo se na današnjem nastavku glavnog pretresa prvi put obratio. Prethodno se branio ćutanjem.
 
Kako je rekao, na dan ubistva bio je u gradu, kada je dobio Slavičin poziv. "Bila je besna, vikala je, rekla je da odmah dođem kući. Seo sam na gradski prevoz i došao kući, a ona je sedela na fotelji i plakala. Držala je u ruci nož. U krevecu je bila beba lišena života", naveo je on u smirenom obraćanju veću, ne pokazujući kajanje.
 
Dalje je naveo da je došlo do svađe između supružnika, te da mu je Slavica "psovala mrtvog brata", kao i roditelje. "Lišio sam je života, ali ne osećam se krivim za ovo drugo delo. Tražim da se uzme u obzir to što mi je rekla", završio je svoje obraćanje Sabo.
 
Odbrana optuženog, kome je tužilac odredio predlog kazne od 40 godina zatvora, potom je zatražila da se uradi neuropsihijatrijsko veštačenje i da se ustanovi da li je Slavičino obraćanje uticalo na Arpadova dela. Tačnije, da li je u trenutku ubistva bio neuračunljiv.
 
Tužilačka strana nije se protivila ovom zahtevu odbrane, te je sudija Tamara Radović dozvolila da se uradi veštačenje. 
 
Podsetimo, na nožu koji je pronađen na mestu ubistva Slavice i Nikoline Sabo ne postoje tragovi DNK, pokazali su rezultati dopunskog veštačenja u sudskom postupku. Kako je rečeno na prethodnom ročištu, jedini tragovi DNK nađeni na nožu pripadaju ubijenoj supruzi i njihovoj četvoromesečnoj bebi. 
 
Ovi uslovi stvaraju mogućnost da se Arpadu Sabou smanji kazna zatvora koja mu preti. 
 
Inače, iako je na današnjem ročištu trebalo da bude prikazan snimak sa uviđaja u stanu, isti nije emitovan, na molbu tužilačke strane. Snimak se nalazi u dokaznom materijalu.
 
Telo Slavice i bebe je pronašao stanodavac. Osumnjičeni je uhapšen tek u ponedeljak popodne, dok se krio u Bačkoj Palanci.
 
Detaljnije o ovom slučaju čitajte OVDE.
  • ntn

    12.03.2018 19:39
    Prpa
    Sva imena se navode, optuženi, sudija... branioci????
  • Milana

    12.03.2018 17:35
    Monstrum
    Mnogo veći monstrum od ovoga je onaj koji ga tako savetuje, samo što ovde nije navedeno njegovo ime.
  • Novi zakon

    12.03.2018 17:19
    Da je ona ubila bebu a zbog toga on ubio nju rekao bi on to odmah a ne ćutao godinu dana. 40 godina!!!!!!! I Izmeniti zakon da ovakvi monstrumi više ne šetaju ulicama tj uvesti kaznu doživotnog zatvora za ubistva i silovanja dece sa smrtnim ishodom. MONSTRUM.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika