Sin Lajavog uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu

Ljubomir Lainović (22), sin jednog od nekadašnjih vođa novosadskog podzemlja Branislava Lainovića Lajavog, uhapšen je zbog sumnje da je 28. februara učestvovao u ubistvu Petra Arsića (38) u beogradskom naselju Vidikovac.
Sin Lajavog uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu
Foto: Pixabay

Lainoviću je određen pritvor do 30 dana, a u ovom slučaju osumnjičena su još dvojica mladića, koji su u bekstvu i za kojima su raspisane poternice.Portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Tatjana Sekulić rekla je da je Lainović saslušan u utorak u tužilaštvu, koje je tražilo da mu se odredi pritvor. Navela je da mu se na teret stavlja krivično delo pomaganje u teškom ubis

tvu.Portparolka suda Bojana Stanković rekla je da je sudija za prethodni postupak u utorak doneo rešenje kojim je osumnjičenom određen pritvor do 30 dana, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog opasnosti da će ometati krivični postupak uticanjem na svedoke, ka

o i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.Is

tim rešenjem sudija je prema dvoje osumnjičenih, koji se nalaze u bekstvu odredio pritvor do 30 dana, koji će se računati od dana i časa njihovog lišenja slobode, napomenula je Stankovićeva. Takođe, kako je dodala, prema osumnjičenima koji su u bekstvu je naređeno izdavanje poternice.Terete se za izvršenje krivičnog dela teško ubistvo i teško ubistvo u pomaganju, napomenula je ona.

Arsić je ubijen 28. februara ujutru ispred kafića "3K" u beogradskom naselju Vidikovac. Mediji su preneli da mu je nakon svađe pucao u glavu S. Đ. (22), koji je u bekstvu, kao i da se sumnja da je motiv ubistva povezan sa ubistvom ispred kluba "Nana" u decembru 2017.

Branislava Lainovića, poznatijeg u Novom Sadu pod nadimkom Lajavi, ubili su 20. marta 2000. godine ispred hotela "Srbija" u Beogradu pripadnici nekadašnjeg zemunskog klana Miloš Simović i Sretko Kalinić.
  • MiroslavKG

    26.03.2018 09:13
    Jedan Komentar
    Hmm kad je Kicunov sin svojevremeno hapsen bilo je mnogo mnogo vise komentara...
    Izgleda i dalje vole novosadjani Svog Lajavog
  • Lesa

    15.03.2018 09:38
    sg
    Nece ovaj dana robije videti, kao i za sve ostalo sto je napravio..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika