Još jednom odloženo suđenje Tomislavu Bokanu za kupovinu glasova

Postupak koji se vodi protiv sedmoro okrivljenih za učešće u kupovini glasova na lokalnim izborima održanim 2012. godine, ponovo je juče odložen u novosadskom Osnovnom sudu.
Još jednom odloženo suđenje Tomislavu Bokanu za kupovinu glasova
Foto: 021.rs
Sudija Gordana Latinović, čije je izuzeće ranije tražio prvooptuženi Tomislav Bokan, lider pokreta "Dinara-Drina-Dunav", a koja je nedavno preuzela taj stari predmet, juče nije održala ročište jer je premeštena na novu funkciju. Pretres je odložen na neodređeno vreme, piše "Dnevnik".
 
Podsetimo, iako je prethodna sudija Tamara Kucurac otvorila pretres 24. marta pretprošle godine, uz predlog tužilaštva, s obzirom na to da prisustvo Bokana nije bilo neophodno, te uzela generalije od petoro okrivljenih, odbrana je u jednom trenutku predložila da se on prekine, uz obrazloženje da sud još nije doneo odluku o sporazumu o priznanju krivice s jednom okrivljenom, odnosno prihvatio ga.
 
Tomislav Bokan u tom procesu još uvek nije izneo svoju odbranu na optužni predlog, zbog čega su njegovi advokati Veljko Delibašić i Vladimir Beljanski tražili na jednom od ročišta da glavni pretres bude odložen, smatrajući da njihov branjenik treba da iznese svoju odbranu pre ostalih optuženih.
 
Tomislava Bokana optužni akt tereti da je u vreme izbora 2012. godine, kao član Romske demokratske partije, podstrekivao više osoba na davanje i primanje mita u vezi s glasanjem. Po optužnom predlogu, on je preko svojih saradnika Slađane Rovčanin i Milovana Duvnjaka glasačima na tim izborima davao od 1.000 do 2.000 dinara da zaokruže izbornu listu "Romska demokratska partija - Tomislav Bokan".
 
Osim njega, postupkom su obuhvaćeni još Slađana Rovčanin, Milovan Duvnjak, Antigona Vučenov, Svetlana Vučenov, Biljana Vučenov i Vladimir Vučenov, koji se takođe tereti za primanje i davanje mita.
 
Četvoro članova porodice Vučenov na novembarsko ročište 2015. godine privela je policija jer se nisu odazvali pozivu na prethodno, koje je upravo zbog toga bilo odloženo, tako da ovo suđenje, uprkos više do sada zakazanih ročišta, praktično još uvek nije ni započeto.
  • Muke naše

    28.07.2019 06:36
    Opus adv. Beljanskih
    Alal im dinar od odbrana lopova, ubica i hohštaplera!
  • helas 021

    22.03.2018 16:38
    a drugi kad ce
    pa ima puno vise Bokana jos po preduzecima i rade ljudi uspesni biznismeni SPO 4 glasaca i 3 direktora.
  • Bravo Kokakole!

    20.03.2018 06:02
    Objasnio si botovima njihov nivo shvatanja politike i zato se i ljute.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika