Policija izdala saopštenje na 28 strana o hapšenjima, u Novom Sadu otmica, napad na policajca...

Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je saopštenje na 28 kucanih strana o hapšenju 270 osoba u akciji "Aurora" u protekla dva dana.
Policija izdala saopštenje na 28 strana o hapšenjima, u Novom Sadu otmica, napad na policajca...
Foto: 021.rs

Oni su uhapšeni u mnogim mestima u Srbiji, a iz saopštenja se vidi da se radi o osobama koje nisu povezane i krivične prijave su podnete za različita krivična dela - od narkotika, preko držanja oružja do nasilja u porodici.

Navodi se da je ukupno zaplenjeno 25 kilograma marihuane, 254 grama heroina, 720 grama kokaina, 4,1 kilogram amfetamina, 580 tablete ekstazija, 578 komada raznih tableta i oko 70 kilograma kofein-hidrida koji se koristi za uvećavanje mase opojnih droga. Oduzeto je i 13,5 kilograma eksploziva u patronama, kilogram baruta, 68 pušaka od čega su tri automatske, 46 pištolja, pet revolvera, samostrel, ručna bomba, detonirajući štapin, kao i 5.694 komada municije različitog kalibra. 

U saopštenju se pominje nekoliko hapšenja u Novom Sadu.

Uhapšen je M.L. (47), a policija je prilikom pretresa njegovog stana pronašla dva paketića sa oko 100 grama heroina, 31.400 dinara, sedam tableta "buprenorfina" i mobilni telefon. Sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

Privedeni su i B.D. (33) i Đ.D. (28), kod kojih je prilikom pretresa stana zaplenjena manja količina marihuane, digitalna vagica za precizno merenje i dva mobilna telefona. Oni su uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

U Novom Sadu su uhapšeni i S.V. (31) i N.Đ. (19) osumnjičeni za otmicu. Sumnja se da su oni oštećenog koji je stajao na autobuskoj stanici ubacili u automobil i odvezli ga u jednu kuću na Telepu, gde su ga fizički maltretirali i naneli mu posekotine nožem.

Prilikom pretresa stana osumnjičenih policija je pronašla garderobu koju su nosili prilikom izvršenja krivičnog dela. Oni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

Novosadska policija je u okviru akcije "Aurora" uhapsila i S.P. (65) i V.V.M. (35), koje je zaustavila u vozilima na području mesta Vajska u kojima je zatečeno šest ilegalnih migranata državljana Pakistana. Po nalogu nadležnog tužilaštva, određeno im je zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu privedeni su tužiocu.

Takođe, u Novom Sadu je uhapšen Z.Z. (38), zbog sumnje da je napao službeno lice na dužnosti. On je, kako se sumnja, vređao policajce, a potom je jednog gurnuo. Policajac je zadobio lake telesne povrede. Po nalogu tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden tužiocu.

  • znaci

    31.03.2018 16:25
    uhapsena
    su tri lika ukupno? A pronadjeno 100 kila droge i municije hahahaha cirkus
  • murkan

    26.03.2018 10:35
    milicajac dobio lake telesne jer je gurnut. ne daj boze tog neko da udari pesnicom puko bi ko staklo... sada ce na racun kojekakvih dusevnih nemira il bolova uzeti jedno 300 somica od tog mnogo jakog coveka koji nanosi povrede ko stiven segal.
  • Pajko

    25.03.2018 15:31
    Zaplena
    Prilikom pretresa stana nasli mobilni telefon?
    Eeeeeej - nasli mobilni (kakva li je to cudna naprava za izvrsenje kriminala). A nisu nasli televizor, tablet, laptop, muzicki stub, kasetofon , ... bruka od ove nase milicije. Sve saban do sabana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika