Goran Cvijetić negirao da je pokušao da ubije Žapca i Bokana

Goran Cvijetić (42) iz Budisave na suđenju u Višem sudu negirao je da je maja 2012. godine sa udaljenosti pucao u pravcu bašte picerije "Aleksandar" na Grbavici i tako pokušao da ubije Nebojšu Tubića Žapca (54), koji je sa još nekoliko osoba tu sedeo.
Goran Cvijetić negirao da je pokušao da ubije Žapca i Bokana
Foto: 021.rs
Cvijetić je porekao i da je godinu dana kasnije podmetnuo bombu pod službeni "sitroen" "Urbanizma", čiji je direktor tada bio lider pokreta "Dinara-Drina-Dunav" Tomislav Bokan. U svojoj odbrani on je istakao da je visok 186 centimetara, i da ako se puca na osobu koja sedi, meci idu odozgo ka dole, jer je osoba koja sedi u tom položaju visoka 120-130 centimetra.
 
"Apsurdno je da neko ispali visoko iznad glave rafal, a došao je nekoga da ubije", rekao je na suđenju Cvijetić, dodajući da je očigledno reč o osobi nižoj i široj od njega.
 
Prema Cvijetićevim rečima, on lično ne poznaje Bokana, i nije imao nikakvog razloga da ga ugrozi. Objašnjavajući zašto je imao ilegalno oružje, rekao je da ga je nabavio zbog lične bezbednosti.
 
Na suđenje nisu došli pojedini svedoci koji su u vreme pucnjave sedeli sa Žapcem.
 
Pošto je odbijen predlog da Cvijetiću se mera pritvora, koja traje godinu dana zameni blažom merom odnosno boravkom u kući uz elektronski nadzor, nastavak glavnog pretresa zakazan je za 25 maj.
 
Planirano je da se tada saslušaju svedoci i oštećeni, od kojih će neki verovatno biti prinudno dovedeni, a izjavu će dati i sudski veštaci.
  • Hm

    20.05.2018 17:32
    Kako ja ne znam ko stoji iza toga? Zašto ja to ne znam? Ah da, je ne otpadam sa bagrom i đilkošima ceo dan po kafićima i ne žvaćem kašičice. Ne vidim ja poštenog aktera u ovoj priči, ne zamerite.
  • Borac za pravdu

    10.05.2018 02:06
    Ova pucnjava se desila svega 10metara od policiske stanice,pucano iz automackog oružija. To se čuje na 5 kilometara i plus u toj ulici ima 100 kamera. Kako je moguće pobeći sa lica mesta ili da se neotkrije počinilac 5 godina. Znamo ko stoji iza toga.
    Taj Cvijetić nema veze sa tim i zna se sve ko pakuje to i ko servira priču u javnost.
    PRAVDA ZA CVIJETIĆA.
    TREBA DA BUDE OSLOBOĐEN
  • Lutalica

    08.05.2018 17:49
    Ja lično poznajem Žabca,pozitivan čovek.
    Ovaj Cvijetić nema veze sa ranjavanjem Žabca to je i sam Žabac potvrdio više puta. Javno je rekao u emisiji kod Milomira Marića ko stoji iza njegovog ranjavanja.
    Žabac želim ti što pre da se oporaviš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika