Ginisu ponovo nije bilo dovoljno dobro da iznese odbranu

Suđenje Borisu Radovanoviću Ginisu koji je optužen za 30 razbojništava počinjenih pre više od decenije, a koji je sedam godina bio u bekstvu, nastavljeno je juče u novosadskom Višem sudu.
Ginisu ponovo nije bilo dovoljno dobro da iznese odbranu
Foto: 021.rs
Ginis ni juče nije bio u stanju da iznese odbranu jer mu se, kako je rekao, tresu ruke i nema vazduha. On je sudiji rekao da ga u beogradskom zatvoru nije posetio veštak iz oblasti kardiologije koji je trebalo da utvrdi njegovo stanje, pošto mu je na prošlom ročištu pozlilo u sudnici.
 
Sud je obećao da će urgirati i psihijatrijsko veštačenje, a kako bi se utvrdilo da li je Radovanović sposoban da prati suđenje. Kako je sam Radovanović rekao, dok je bio u bekstvu, bio je zdrav.
 
U nastavku glavnog pretresa zamenica tužioca predložila je da se svi dokazi pročitaju, jer se radi o ponovljenom postupku, u kom je i sam Ginis učestvovao, dok nije pobegao zatvorskim čuvarima. Ona je još rekla da se radi o velikom broju oštećenih ljudi koji su svi već jednom na sudu dali iskaze, a da je od tada proteklo dosta vremena, te da su do momenta do kada je Ginis bio prisutan svi dokazi već izvedeni, te da su se stekli uslovi da se oni samo pročitaju. Tome se usprotivio Ginisov advokat koji je rekao da se Ginis sam predao grčkim vlastima i tražio izručenje u Srbiju upravo da bi mu se ponovo sudilo.
 
Naredni glavni pretres zakazan je za 24. septembar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika