U četvrtak nova presuda Novosađaninu za ubistvo nevenčane supruge

Novosađanin Jovica Mitrović (56), koji je prošle godine osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva nevenčane supruge, juče je u Višem sudu u Novom Sadu dao svoju završnu reč na ponovljenom suđenju.
U četvrtak nova presuda Novosađaninu za ubistvo nevenčane supruge
Foto: 021.rs
"Dnevnik" piše da je on prošle godine osuđen da je do smrti prebio svoju nevenčanu suprugu Vesnu Stojkov (49). 
 
Mitrović je rekao da je svestan da nema pravo da nekome oduzme život, a kako je naveo, "to se desilo nakon njenih vređanja i ispijanja pića", dodavši da mu je žao.
 
Branilac okrivljenog po službenoj dužnosti Vidoslav Rudić na završnoj reči je zamolio sud da uzme u obzir da je okrivljeni priznao činjenice u vezi s delom, da je sarađivao u postupku, da nije do sada kažnjavan i da se radi o jedinom njegovom prestupu u životu, kao i da je otac dvoje dece, da je nezaposlen i da brine o bolesnoj majci.
 
Rudić je naveo i da je "postojao vremenski kontinuitet u ponašanju oštećene koje je dovelo do besa, poniženja i delikatne radnje".
 
S druge strane, zamenica višeg javnog tužioca Slobodanka Jovičić je navela da se ne može reći da ima elemenata napada, teškog vređanja i zlostavljanja kakvi bi bili primereni ubistvu namah, te je izrazila sumnju u neke bitne navode svedoka. 
 
Nova presuda biće izrečena u četvrtak, 31. maja.
 
Po navodima optužnice, okrivljeni je 12. novembra 2016. godine, oko 22 sata, u prigradskom naselju Kasapska ada, u stanju teškog pijanstva, tokom svađe u kući, oštećenoj, dok je sedela na krevetu, zadao pesnicama i nogom najmanje 16 udaraca po glavi i telu, od kojih je žena preminula na licu mesta.
 
Posle prvostepene presude, postupak je, odlukom Apelacionog suda, vraćen na Viši sud, između ostalog i zbog toga da bi se jasnije utvrdio kontinuitet događaja u danu koji je prethodio onom kad je zločin počinjen. 
 
"Dnevnik" podseća da je prethodna predsedavajuća većem sudija Tamara Radović prilikom obrazlaganja presude, naglasila da se sudsko veće opredelilo za kaznu manju od maksimalnih 15 godina zbog olakšavajućih okolnosti, ali i zbog zaključka da je oštećena svojim ponašanjem doprinela razrdraženosti okrivljenog koji je bio u stanju teškog pijanstva (2,73 promila). Optuženi je tom prilikom oslobođen troškova postupka i ostao je u pritvoru, gde je i sada, zbog uznemirenja javnosti.
  • Mica

    30.05.2018 19:27
    Nekada se okrivljenom kao branilac po službenoj dužnosti kod ovako teških krivičnih dela postavljao advokat sa minimum 10 godina radnog staža.
    A sad okrivljeni dobije početnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika