FOTO: Novosađaninu na granici oduzet kompletan salon za pse

Carinici su u ponedeljak, 28. maja na graničnom prelazu Bački Breg zaplenili veću količinu neprijavljene opreme za negu kućnih ljubimaca vredne oko pola miliona dinara.

Stvari su otkrivene u kombiju novosadskih registarskih oznaka sa prikolicom nemačkih tablica kojim je od Nemačke ka Novom Sadu putovao 33-godišnji Novosađanin u društvu saputnika.

Carina navodi da je došavši na red za kontrolu, vozač carinskim službenicima prijavio tovar polovne robe: belu tehniku, nameštaj i alat za koje je uredno platio carinske dažbine. Prilikom pregleda kombija utvrđeno je da se u njemu nalazi i deo robe koja nije bila prijavljena, jer su carinici u tovaru pronašli dve torbe sa nesvakidašnjim sadržajem. Reč je, naime, o opremi za negu kućnih ljubimaca, i to hidraučičnom stolu za šišanje pasa, mašinicama i njihovim ulošcima, ali i makazama, četkama i furminatorima za pse, koji služe za uklanjanje mrtvih ili ućebanih dlaka sa tela životinje.

U saopštenju, Carina kaže da, iako vrednost robe dostiže gotovo pola miliona dinara, vozač je izjavio da je torbe preuzeo u Nemačkoj da ih preveze poznaniku u Novi Sad, a da prethodno nije ni proverio o čemu se radi pošto mu je rečeno da su u pitanju "neke sitnice".

Uprava Carina napominje da je onaj ko na sebe preuzme prevoz neke pošiljke u putničkom prometu za tu pošiljku i odgovoran.

  • Svetozar

    19.06.2018 08:32
    AV AV AV!
    Vucic objavio ozbiljnu borbu protiv kriminalaca,nema nama spasa u srbiji s ovakvima!!!!!!!!!!
  • Carina

    31.05.2018 13:58
    Anirac
    Sad lepo taj plen podelite kupite po pudlicu i bice igranke.

    A mozete se i medjusobno sisati i cesljati dok ne ulovite nekog sa picajzlama...
  • Комша

    29.05.2018 14:26
    Ма браво, ухватили сте тешког кримоса... Док сте ви њега ојадили, поред прошла тона хероина...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika