Žabac na slobodi jer tužilaštvo nije podiglo optužnicu

Nebojši Tubiću Žapcu (58), koji je osumnjičen za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom novosadskom investitoru Spasoju Miličeviću (63), posle više od pola godine ukinut je pritvor i on će se dalje braniti sa slobode.
Kako piše "Dnevnik", Žabac se na slobodi našao jer novosadsko tužilaštvo nije u zakonskom roku od šest meseci podiglo optužnicu pa nije postojao dalji osnov da bude u pritvoru zatvora na Klisi niti u kućnom pritvoru s nanogvicom.
 
Izvor "Dnevnika" kaže da je Tubić u petak, 25. maja pušten iz pritvora zatvora, u koji je bio vraćen nedelju dana ranije jer nije poštovao zabranu napuštanja stana bez odobrenja. Naime, utvrđeno je da je stan napuštao i bez prethodno dobijenog odobrenja. U nekoliko slučajeva poverenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija nisu ga prilikom kontrole pronašli kod kuće. Nekoliko puta je tražio odobrenje da izađe iz stana, i to mu je svaki put omogućeno.
 
Inače, Žapcu je pritvor produžavan dva puta. Njegov advokat je početkom marta uložio žalbu i zatražio da njegov klijent tokom istrage nosi nanogvicu i boravi u kućnom pritovru. Taj zahtev sud je prvo odbio, a potom prihvatio.
 
Na saslušanju Žabac je negirao optužbe.
 
"Meni je pola lobanje plastično, ne mogu svega da se setim. Mogu da iznesem ono što znam, a znam da ga ja nisam ubio i to negiram", rekao je Tubić.
 
Nebojša Tubić Žabac je osumnjičen da je 7. novembra 2017. godine pretukao 63-godišnjeg Spasoja Milićevića na parkingu na Bulevaru despota Stefana. I dalje nema preciznih informacija šta se tačno dogodilo na parkingu, osim da je policiji nešto posle 20 časova dojavljeno da na asfaltu leži čovek i da su svedoci izjavili da je svemu prethodila tuča. Poznanici Milićevića su poručili da je njemu i ranije prećeno zbog prostora na kom je bio smešten magacin njegove firme. 
 
Žabac je inače u javnosti označen kao "kontroverzni biznismen", a događaj koji je izazvao pažnju novosadske javnosti desio se pre pet i po godina, u maju 2012. kada je upucan u glavu u piceriji "Aleksandar" na Grbavici, ali je preživeo. Protiv njega su ranije podnošene krivične prijave za dela privrednog kriminala za šta je obično osuđivan uslovno.
  • Alex

    01.06.2018 23:21
    Alex
    Ja zalupio vrata od auta bivšoj zeni, prijavljen sam za nasilje u porodici,oduzeto mi je oružje,već 4 meseca se povlačim po sudu i dokazujem lažne tvrdnje,još me vojni odsek zove i daje mi ratni raspored sa sve mitraljezom u ruci,a ovamo mi uzeli pištolj.. Socijalno sa sve sudom u sprezi mi otimaju dete na zahtev bivše žene.. Prosto se pitam čemu služim i kome?!?!?!!??!.
  • Pravnik

    31.05.2018 21:36
    Da li bi ste vi optuzili nekog bez dokaza ili presudili? Najlakse je pričati. Kako kolege mogu da optuze ili osude bez dokaza. Ocigledno je da ovde nema svedoka ili drugih dokaza. Ili odbrana ima dobre dokaze. A pritvor je verovatno na silu radjen jer svi znaju da je kriv a nemaju dokaze da ga osude ili im nedostupni svedoci. Ja ne znam sta ocekujete. Ja verujem da bi svi ti ljudi njega i ostale takve kriminalce strpali u zatvor ali zakon ne dozvoljava da ga osudis bez dokaza. To sto ga je policika uhapsila nije dokaz nego je bila sumnja da je on izvrsio to krivicno delo.
  • Nenad 1952

    31.05.2018 14:58
    Samo bezanija odavde deco
    "Kako piše "Dnevnik", Žabac se na slobodi našao jer novosadsko tužilaštvo nije u zakonskom roku od šest meseci podiglo optužnicu pa nije postojao dalji osnov da bude u pritvoru zatvora na Klisi.. "

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika