Hteo da se ubije ispred Novosadskog suda zbog izgubljenog spora oko kuće

Stevan T. (50) iz Mokrina koji je pre nekoliko dana hteo da se zapali ispred Novosadskog suda kaže da se na taj potez odlučio nakon što je od advokata čuo da je izgubio kuću.

On je za Novosti ispričao da je prodao svoju kuću za 3.500 evra i potom 18. aprila 2016. godine kupio drugu za 2.500.

- Nepismen sam, ali su mi sastavili ugovor, za koji su rekli da je dobar. Kod notara nam je rečeno da je kuća nelegalizovana i da će to koštati do 500 evra, pa smo se žena koja mi je prodavala kuću i ja dogovorili da mi vrati 200 evra, kao njen udeo u tom procesu - navodi Stevan.

Priča da su potom nastali problemi sa dugom za struju jer se ispostavilo da dug nije nekoliko hiljada nego čak 126.000 dinara, a da ga je zbog te svađe bivša vlasnica tužila sudu u Kikindi tvrdeći da joj nije platio kuću.

- Advokat mi je rekao da ne brinem za tužbu i od preostalog novca sam kuću upisao u katastar, platio dugove, od štale napravio sobu i kupatilo. Međutim, ona je našla deset svedoka, čija je reč, po mišljenju sudije u Kikindi, imala veću vrednost od reči mojih svedoka koji su i bili prisutni prilikom potpisivanja ugovora. Sud u Kikindi je presudio u njenu korist, ali sam našao advokata u Novom Sadu koji je uložio žalbu i slučaj je vraćen na početak. Sud u Kikindi je ponovo odlučio isto, a sudija u Novom Sadu, isti koji je vratio slučaj na početak, sada je prihvatio prvobitnu presudu - priča Stevan.

On navodi da sada mora da za 15 dana vrati kuću bivšem vlasniku i isplati 90.000 dinara na ime troškova izgubljenog sudskog spora, zbog kojeg se ispred suda polio benzinom i pretio da će popiti otrov i spaliti se.

  • Užas sa sudstvom

    05.08.2018 22:30
    Užas sa svedocima
    To sa svedocima je generalno užas. Sudovi i očinstvo utvrđuju pomoću svedoka. Šta je ljudima problem da daju lažne ili polutačne izjave.
  • @Kaćanka

    03.08.2018 18:30
    Covek nije seronja, nego je ismejao cinjenicu da drzava izigrava neko cuvanje kulture i pisma, a u isto vreme ima gradjane koji ne umeju da citaju ni pisu ni jedno slovo! A ovi sto umeju, zaliboze, nemaju funkcionalne pismenosti i razumevanja procitanog, kao u tvom slucaju.
  • joj

    03.08.2018 17:50
    joj
    Fuj od drzave i pravosudja...vazno da oni strajkuji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika