Napadaču na advokaticu Enike Veg pritvor do 30 dana

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je da je određen pritvor do 30 dana Srbi Stojiljkoviću iz Novog Sada (72) osumnjičenоm da je 4. septembra u zgradi Osnovnog suda udario advokaticu Enike Veg (65) u glavu.
Napadaču na advokaticu Enike Veg pritvor do 30 dana
Foto: 021.rs

Od siline udarca ona je pala i udarila glavom o zid, a u Kliničkom centru Vojvodine konstatovane su joj teške povrede.

Tužilaštvo je ovaj incident kvalifikovalo kao krivično delo ometanja pravde. Stojiljković je izneo svoju odbranu na saslušanju, a po predlogu tužilaštva, sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor.

Tužilaštvo je navelo i da će u toku istrage biti ispitana napadnuta advokatica, kao i svedoci, te eventualno sprovedena potrebna veštačenja.

  • bibi

    20.09.2018 11:47
    Dr.Enike Veg poznajem kao kulturnu i korektnu koleginicu i advokata. Bez obzira da li se nekada u sudnici *zamerila* uhapšenom napadaču to ne može biti razlog da je napadne,i fizički nasrne na nju, naročito ne na njenom radnom mestu.
    Nasilje bilo koje vrste ne može se opravdati bez obzira kakav je motiv.
  • Novosadjanka

    12.09.2018 09:28
    Dobro je da je reakcija bila brza i treba da bude kaznjen bez obzira na motive napada.
  • Arx

    09.09.2018 08:38
    Samo odlucno
    Bravo za osgovorno i zakonito postupanje javnog tuzioca, samo tako se moze dati na znanje lakrdiji koji u bilo kakvom stanju moze sebi da dozvoli ponasanje koje je predmet dela kone se nasilniku stavlja na teret.
    Ko odgvor svima...Enike ima vise saradnika u kancelariji i naravno da je moguce da bi on isto ponovo uradio prema nekom clanu dr Enike Veg...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika