Novosadski sud nakon 11 godina doneo presudu za duplu prodaju stanova

Novosadski sud izrekao je nakon 11 godina suđenja, višegodišnje kazne zatvora Desanki Ušljebrk, Draganu Grujoviću i Milutinu Vidoviću za prevare, odnosno višestruku prodaju stanova.
Novosadski sud nakon 11 godina doneo presudu za duplu prodaju stanova
Foto: 021.rs

"Dnevnik" navodi da je presuda doneta 18 godina od kada je počinjeno krivično delo i 11 godina od početka suđenja.

Tokom postupka promenjeno je osam sudija. Poslednja sutkinja, Slobodanka Gutović, donela je okrivljujuću presudu za ove tri osobe koje su u periodu od 2002. do 2003. u tri navrata, prodale četiri stana koja nisu bila u njihovom vlasništvu i za koje su falsifikovali službene isprave i kupoprodajne ugovore. Sudija je slučaj dobila 2014, ali zbog štrajka advokata te godine, prvo postupanje je bilo tek 2015. kada je konačno počeo da se raspliće slučaj, uprkos opstrukciji okrivljenih u vidu odlaganja zbog bolesti, a kasnije i zbog razrešenja branioca koji je dočekao i penziju tokom ovog postupka.

Kako piše "Dnevnik", okrivljeni su se teretili da su na prevaru nagnali tri lica, u različitom vremenskom periodu, da kupe stanove koji zapravo nisu bili u njihovom vlasništvu. Jednostavno rečeno, tri puta su različitim ljudima prodali iste stanove koristeći falsifikovana dokumenta prema kojima je Desanka Ušljebrka bila vlasnik stanova koje je navodno kupila od investitora - preduzeća "Udarnik". Okrivljenoj su, prema optužnici, u tome pomogli tadašnji direktor DOO "Udarnik" Dragan Grujović i predsednik Upravnog odbora tog preduzeća Milutin Vidović, koji su s njom zaista zaključili i overili kupoprodajni ugovor za navedene stanove, ali su ga istog dana raskinuli, što su prećutali oštećenima.

Ušljebrka je za tri krivična dela prevare dobila kaznu zatvora od pet godina, dok je Dragan Grujović za dva krivična dela zloupotrebe položaja dobio tri godine zatvora kao i meru zabrane vršenja poziva direktora. Milutin Vidović je za zloupotrebu položaja odgovornog lica u pomaganju dobio godinu dana zatvora.

  • LOL

    27.09.2018 09:33
    Pola ljudi u katastru bi trebalo da odrobija zajedno sa ovima. Skoro sve namestaljke sa spornim dokumentacijama pocinju od katastra.A da ne pricamo o cinjenici da katastar ima "prava"da promene na placu/nekretnini upisuje sa zakasnjenjem od cak 6 godina. Moja porodica i ja se tuzakamo godinama zbog podmicenog sluzbenika u katastru i podmicenog sluzbenika u banci(sto naravno ne mozemo da dokazemo ali sto bi inace nek rizikovao posao sem zbog finansijske koristi) koji su omogucili investitoru koji je gradio zgradu da podigne hipoteku na nasu nekretninu.Sve je bilo cisto papiroloski kada smo se useljavali tek tri godine nakon useljenje se pojavila hipoteka koja je podignuta nakon nase provere i useljenja .Ovakve peripetije kakve mi imamo nisam video ni u jednom drugom slucaju. Ako ima pravde i ako oborimo zalbu tuzenih i ponovo dobijemo sud citacete, naravno ukoliko iko bude smeo da objavi s obzirom da smo tuzili velikog igraca poznatog po malverzacijama!
  • prevara

    26.09.2018 14:53
    Građevinska mafija je prevarama i višestrukim prodavanjem stanova , olešila mnogo građana.
    Neki i danas otplaćuju kredite kojim su kupili stan a i dalje su podstanari.
    Bagra se obogatila a kako nema ništa na svom imenu nikom ništa.
    Čestitke sudiji koja je kao deveti sudija donela osuđujuću presudu.
  • Nikola

    25.09.2018 07:31
    A pare
    Niko ne spominje pare koje su zaradili i kako se to vraca prevarenim ljudima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika