Novosadsko tužilaštvo podiglo optužni predlog protiv fudbalskog sudije zbog spornog penala

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužni predlog protiv Srđana Obradovića (42), fudbalskog sudije iz Jagodine, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja.
Obradović se tereti da je sredinom maja ove godine na fudbalskoj utakmici u Subotici između domaćeg "Spartaka" i niškog "Radničkog" iskoristio svoj službeni položaj, tako što je favorizovao domaći tim, odnosno subotički "Spartak" i time ga stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika.
 
"Po mom viđenju, ne postoje dokazi koji bi ukazali na to da postoji opravdana sumnja da bi se podigao optužni akt", izjavio je za "Dnevnik" Obradovićev branilac Goran Karadarević.
 
On je dodao da mu je interesantno što se postupak vodi zbog odluke koju je doneo jedan fudbalski sudija na utakmici i da pravosuđe procenjuje da li je on bio u pravu prilikom donošenja svojih odluka na terenu.
 
Dan po izlasku iz jednomesečnog pritvora u Okružnom zatvoru na Klisi, Obradović je 12. juna izjavio da je u tom trenutku video penal i zbog toga svirao kazneni udarac. On je rekao da je zviždao jer je mislio da je došlo do igranja rukom. 
 
Podsetimo, meč između "Spartaka" i "Radničkog" odigran je 13. maja u Subotici, a prašinu u javnosti podigao je potez Obradovića koji je protiv ekipe iz Niša dosudio penal, za koji se tvrdilo da nije postojao. Derbi na subotičkom stadionu završen je pobedom domaćina rezultatom 2:0. Obradović je, navodno, dosudio igranje rukom, iako je lopta igraču gostujućeg tima prošla kroz noge.
  • podbarac

    17.10.2018 10:33
    e daaaa
    bolje pazite kako vam se gube dokumenti pa vam slučajevi zastarevaju
  • ime

    17.10.2018 08:59
    ma nemoguće, pa kako? otišao sam sinoć u kafanu kao i svakog drugog dana, bezbrižno legao da spavam i nisam mogao ni da naslutim da će se sve promeniti preko noći, ne mogu da verujem da smo postali toliko uređena država za samo nekoliko sati, oh moj bože kako sam to mogao propustiti... Kažite mi molim Vas gde mogu da tužim weathertoumbrella omašili su koji stepen i ljut sam zbog toga?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika