Voša nema 250.000 evra, ugroženo igranje u Evropi

Fudbalski klub Vojvodina nema 250.000 evra koje mora da isplati do 25. aprila kako bi dobila licencu za takmičenje u Evropi, zbog čega su od Uefe zatražili da im odloži naplatu.
Voša nema 250.000 evra, ugroženo igranje u Evropi
Foto: Dragan Perišić
Vojvodina godinama bezuspešno pokušava da se kvalifikuje u Ligu Evrope, a ovog puta u pitanje se dovode i same kvalifikacione utakmice za ovo takmičenje.
 
Bez novca na računu koji je blokiran za 130 miliona dinara i uz ukupna dugovanja od oko 5,5 miliona evra, klub nema ni likvidnost kojom bi mogao da dobije pozajmice kako bi isplatio bivše igrače. U upravi kluba sada čekaju odgovor iz UEFA-e, a predsednik Nadzornog odbora Vojvodine, Dragoslav Vuković, kaže za 021.rs da bi neigranje u Evropi bila katastrofa za klub.
 
"Mi smo zatražili novo prolongiranje roka za plaćanje duga, jer je to nešto što smo nasledili od prethodnih uprava, od onih koji su bile aktuelne pre četiri-pet godina. Nemamo nijedan dinar na računu, tako da nemamo čime da isplatimo ono što nam UEFA nalaže. Sada je sve u njihovim rukama, a mi se nadamo da će imati sluha za nas, jer očigledno da bivši igrači nemaju", kaže Vuković.
 
On dodaje da klub "bole mnogo veće boljke" od duga od 250.000 evra, a krivicu prebacuje na izostanak "domaćinskog poslovanja" prethodnih uprava i bivše igrače koji, kako kaže, ne žele da izađu u susret klubu.
 
"Bivši igrači ne žele da sačekaju kvalifikacije za Ligu Evrope ili eventualni plasman u ovo takmičenje kada bi u klub došao novac i kada bismo mogli da isplatimo njihova dugovanja. Apija, Ivanić, i drugi koji se predstavljaju kao zaslužni igrači Vojvodine ne žele da prolongiraju naplaćivanje svojih dugova, da sačekaju još tri meseca, kada bi to moglo da se uradi. Nemaju sluha i videćemo šta će na kraju biti", zaključuje Vuković za 021.rs.
 
Predsednik Upravnog odbora kluba, Dušan Mijić, pre tri nedelje ukazao je na lošu scenario koji preti Vojvodini. UEFA je tada usvojila molbu novosadskog kluba i produžila rok za isplatu bivših igrača do 25. aprila, kako bi dobila licencu za nastup u evropskim takmičenjima ove godine. Ipak, klub u tom periodu nije uspeo da sakupi potrebni novac.
 
Voša se trenutno nalazi na trećem mestu Superlige koje je vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Međutim, da li će uopšte moći da igraju i kvalifikacije za to takmičenje, klub će saznati u narednim danima kada stigne odgovor UEFA-e.
  • Vaske

    21.04.2017 13:25
    Vlaskalic
    Proterati iz kluba Vlaskalica. Vuković ga drži za mahinacije.Vlaskalić je pravi majstor za te stvari.
  • fusbal

    21.04.2017 08:56
    Sav taj jad i beda srpskog fudbala treba već jednom da se izvuče iz ralja Udbe koja je od tih nazovi klubova napravila legla kriminala, pranja novca, dilovanja droge i ko zna čega sve još. A veliki Gospodar Vučić to sve dobro zna, pa zato i "nema snage" da se ide u privatizaciju tih udbaško-mafijaških organizacija. Zamislite samo da čovek koji je na čelu svih tajnih službi u Srbiji "nema snage" da se izbori sa tim zmijskim leglom. Pa to je samo dokaz da je i on deo cele ekipe iz mraka.
  • fare

    21.04.2017 01:12
    neka plati drzava ko partizanu nedavno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.