Vojvodina gostuje zahuktalom Partizanu

Derbi drugog kruga plej-ofa fudbalskog prvenstva Srbije igra se u subotu u Beogradu između Partizana i Vojvodine.
Vojvodina gostuje zahuktalom Partizanu
Foto: D. Perišić

Crno-beli su u fantastičnoj seriji od 28 mečeva bez poraza (25 pobeda uz tri remija), a nakon što su se bodovi prepolovili i posle trijumfa u "večitom derbiju", izjednačili su se na vrhu tabele sa Crvenom zvezdom i jurišaju na titulu.

S druge strane, Vojvodina je pobedom nad Napretkom olakšala sebi put do trećeg mesta koje vodi u evropske kvalifikacije pa će igrati znatno rasterećenije. Inače, ovo je prvi od tri duela ova dva tima, jer nakon prvenstvenog uslediće i dve utakmice u okviru polufinala Kupa Srbije koje su na programu 10. i 26. maja.

Pomoćni trener Vojvodine Vladimir Gaćinović kaže da crveno-beli u dobrom raspoloženju dočekuju meč.

- Ne volim da širim lažni optimizam i priče bez pokrića, ali mislim da imamo znanja, želje i kvaliteta da u Beogradu ne igramo dekadentan fudbal. Ne idemo tamo da se branimo i probaćemo da napadnemo. Imamo sve igrače na raspolaganju, tako da meč dočekujemo u kompletnom sastavu - rekao je Gaćinović.

Trener crno-belih Marko Nikolić je kazao da očekuje jako tešku utakmicu.

- Teška, jer i tu utakmicu moramo da rezultatski uspešno rešimo, a sa druge strane postoji rivalitet i tradicija između Prttizana i Vojvodine, koja je umela da bude jako neprijatan protivnik za nas. U prilog tome ide činjenica da je to jedini tim koji Partizan još nije pobedio ove sezone u Srbiji - rekao je Nikolić i dodao da u sastavu neće biti Evertona, Jevtovića i Miletića.

Meč se igra u subotu s početkom u 17h uz tv prenos na Arena 1, dva sata kasnije počinje duel Napredak - Crvena zvezda, dok u nedelju igraju Radnički - Voždovac i Javor - Mladost.

  • lala

    21.04.2017 18:34
    Kada bi Voša pobedila Partizana, možda bi joj Vućić platio učešće u Evropi?!!!!
  • Slaninar

    21.04.2017 17:07
    Zapad
    Vojvodina jedna jedina....Gazi Vošo!!!
  • ALUMNI

    21.04.2017 15:54
    GAZI KOMUNJARE
    SAMO VOŠA........!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.