VIDEO: Evo zbog čega je rukovodstvo Vojvodine demonstrativno napustilo JNA

Rukovodstvo FK Vojvodina demonstrativno je napustilo stadion Partizana na današnjem meču, zbog kako se navodi u saopštenju novosadskog kluba, "šovinističkog i uvredljivog skandiranja jednog dela domaće publike na račun navijača Vojvodine i građana Srbije".
Oni su u 69. minutu meča odlučili da napuste stadion JNA. Zbog skandiranja domaćih navijača utakmicu je na kratko prekinuo i sudija Milorad Mažić, kojeg su "Grobari" takođe izvređali.
 
"Pesma u kojoj se navijači jednog od najstarijih klubova u Srbiji nazivaju 'pola Mađarima, pola ustašama', zbog koje je utakmica i ovoga puta s pravom bila prekinuta, osim što je o Srbiji i srpskom fudbalu još jednom poslala sramnu i ružnu sliku u svet, prikazala je i elementarno neznanje 'navijača' koji su je pevali o fudbalskom klubu Vojvodina", navodi se u saopštenju FK Vojvodina.
 
U novosadskom klubu navode da su ih osnovali učenici Velike srpske pravoslavne gimnazije 1914. godine, kao i da svoje utakmice igraju na stadionu koji se zove "Karađorđe". Oni dodaju i da su igrači i navijači ovog kluba ginuli u oba svetska rata, "kada klub za koji se vezuju oni koji su danas širili šovinizam nije bio ni osnovan".
 
"Svojim demonstrativnim odlaskom sa današnje utakmice, rukovodstvo Vojvodine zauzelo je principijelan stav da ne pristaje na toleranciju zloupotrebe sporta zarad širenja destruktivnih ideja i javnog vređanja navijača Vojvodine. Fudbalski klub Vojvodina apeluje i traži od čitave fudbalske Srbije da zajedno učinimo sve što možemo kako bismo šovinizam i primitivizam zauvek iskorenili sa naših stadiona i kako bismo fudbal, kao nešto što privlači i okuplja veliki broj dece i mladih ljudi u našoj zemlji, zaštitili od svega što prevazilazi granice zdravog i sportskog rivalstva", zaključuje se u saopštenju.
 
Voša je današnju utakmicu izgubila primivši gol već u 34. sekundu meča, o čemu više možete čitati OVDE. Podsetimo da je današnjem porazu prethodio odlazak Aleksandra Veselinovića sa čela stručnog štaba pred sam meč sa Partizanom.
 
  • BobRock

    24.04.2017 22:09
    Iiii evo teme...
    ...za prosipanje svih vrsta gluposti iz nepresušne teme posrnule autonomije. Prvo, ako već kukate o "okupaciji" Vojvodine ona je nastupila 1918. kada se ona pripojila Kraljevini Srbiji i kao njen deo ušao u Kraljevinu SHS. Krugu Djarme i HR Vojvodina pripada, po osnovu starog vlasništva tj sve su to nekad bili bečki konjušari kojima su druge nacije (mahom vojnici Kraljevine Srbije, smb šajkača ne plava kapa) izborile jal oslobodjenje putem teranja na kapitulaciju (Madjari) jal nove gazde (Hrvati) jal oslobodjenje i povratak u maticu (Srbi u Vojvodini). A btw ta grobarska pesma je najurnebesnija jel nije Voši Tudjman bio predsednik već Partizanu i nije Voša bila HR-Al legija (Bobek-Vokri) već jel, crno beli
  • Južnjak

    24.04.2017 18:14
    Nervirach Da, da vi nikako ne s...te drugima po glavi osim celodnevnog ispiranja mozga kako ste vi najbolji, najpametniji, etc samo zato što ste iz multietničke sredine u jjjeeee, samo ste vi multietnička sredina na celom svetu.
    I vaša sposobnost bi dolazila do izražaja samo da nema Bosanaca, Srbijanaca ovih, onih...
  • Južnjak

    24.04.2017 18:04
    @Voša "Jel to kanda Lazarević opet produžio vikend?"

    Verovatno jeste čim si ti uspeo da se dokopaš pristupa internetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.