Odbojkaši Vojvodine šampioni Srbije

Odbojkaški klub Vojvodina osvojio je svoju 14. titulu prvaka države pošto što je večeras savladao Zvezdu sa 3:2 i tako trijumfovao u finalnoj seriji plej-fa ukupnim rezultatom 3:2.

Novosađani su peti, odlučujući meč odigran pred punim tribinama Male sale na Spensu rešili u svoju korist, po setovima 19:25, 25:23, 21:25, 25:19 i 15:9.

Susret za titulu bio je neverovatno uzbudljiv, a kao da već nije bilo dovoljno to što se igra majstorica, već su rivali morali da se za šampionaski pehar bore u taj-brejku.

Zvezda je silovito počela prvi set i nije dozvoljavala protivniku da je ozbiljnije ugrozi, a prednost je držala do same završnice i konstantno je po malo uvećavala. I u drugom je vodila dugo, imala vođstvo od 18:14, ali domaći tim uspeva da dođe do 19:19 i preokrene set u svoju korist.

Publika na Spensu je u trećem setu gledala ujednačenu igru do polovine seta, kada gosti polako počinju da prave sve veću razliku i bez problema dobijaju taj deo igre. S druge strane, u narednom novosadski crveno-beli kontrolišu set od početka do kraja, pa se ušlo u dramatičan finiš, tačnije taj-brejk koji prilično ubedljivo dobijaju izabranici Nedžada Osmankača.

Vojvodina je ovim trijumfom preuzela titulu od Zvezde i prekinula njenu petogodišnju dominaciju u nacionalnom šampionatu. Sada Novosađani imaju 14 šampionskih pehara prvaka države u klupskim vitrinama.

Novosadski crveno-beli su bili najbolji tokom cele sezone, ubedljivo su okončali regularni deo šamponata na prvoj pozicji, a u kupu su došli do finala u kojem su poraženi od Novog Pazara. Uz to, imaju ubedljivo najmlađu postavu među Superligašima.

  • 100% Novosadjanin

    26.04.2017 23:32
    Titula je opet kuci, u prestonici odbojke!
  • Šonejac

    26.04.2017 22:07
    Bravo majstoriiiii!
    Pozdrav iz Bocki, uz vas smo.
  • Crveno beli

    26.04.2017 21:15
    Konacno se titula vratila kuci, veliki dan za grad odbojke !
    Nadam se da cemo i publiku uspeti da vratimo na tribine :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.