Na Spensu počelo Prvenstvo Evrope u rvanju, loš dan za srpske takmičare

U Velikoj dvorani Spensa u Novom Sadu danas je svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u rvanju koje će trajati do 7. maja.

Šampionat je počeo prepodne u nadmetanjima u slobodnom stilu, a rvačice i rvači Srbije eliminisani su već u prvim rundama.

Aleksandar Mančić je eliminisan u uvodnoj borbi u kategoriji do 57 kilograma, a isto su prošli Aleksandar Gosta (86 kg), Julijana Savić (48 kg) i Ana Vadas (63 kg). Prethodno su, danas i juče održane borbe u pet alternativnih, neolimpijskih rvačkih disciplina, kao uvod u zvanična nadmetanja.

Ipak, srpski rvački tim očekuje uspehe kada krenu takmičenja u grčko-rimskom stilu, a ona su na programu u subotu i nedelju. Očekivanja su da bi mogao da se nadmaši rezultat sa prošlog EP u Rigi kada je Srbija osvojila tri srebra, a najveći kandidati za medalju ponovo će biti Davor Štefanek, Kristijan Fris, Aleksandar Maksimović i Viktor Nemeš.

Spens je odlično pripremljen da ugosti najbolje rvače Starog kontinenta, a samo prvenstvo je ujedno najveće sportsko takmičenje na Spensu posle Svetskog prvenstva u stonom tenisu 1981. godine, za koji je ovaj objekat i sagrađen. Učestvuje oko 850 takmičara iz ​38​ zemalja, a ulaz je na sve borbe slobodan.

  • Gagi

    03.05.2017 02:38
    Bravo
    Svaka cast svima koji su prepoznali trenutak da se ovakva manifestacija odrzi u Novom Sadu. Apelujem na grad da podrzi ove momke na celu sa Acom Jovanvevicem u buducnosti jer su to pre svega veliki ljudi pa tek onda veliki sportisti.
    I naravno da uzmemo sto vise medalja.
  • Novi Sad

    02.05.2017 22:39
    Bubi
    Ucestvuje Nemanja Pavlovic koji je i najbolji covek u svetu rvanja u Srbiji,ali nije pomenut jel trenira u RK Novi Sad koji je omrzen od Rvackog saveza i koji nije dobio da bude organizator takmicenja vec RK Zrenjanin,tako da trenira za RK Zrenjanin verovatno bi bio pomenut :D
  • bukovčanka

    02.05.2017 20:04
    Nemanja Pavlović
    U grčko-rimskom stilu učestvuje i naš Nemanja Pavlović. Bukovčan, rodjen u Novom Sadu bilo bi lepo i našeg momka pomenuti. Hvala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.