Šok na Karađorđu, Batak više nije trener Vojvodine

Potpuno neočekivano, već nakon prvog ovosezonskog meča fudbalera Vojvodine i pobede nad Ružomberokom u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, došlo je do razlaza između Radoslava Bataka i uprave kluba.
Šok na Karađorđu, Batak više nije trener Vojvodine
Foto: S.K.

On je nakon utakmice održao konferenciju za novinare, gde je posle ocene toka meča istakao da će njegov tim i u revanšu ići na pobedu i da su šanse Vojvodine da prođe dalje 60%.

Nakon toga usledio je razgovor Bataka s jedne, te predsednika Upravnog i Nadzornog odbora kluba Dušana Mijića i Dragoslava Vukovića s druge strane. Rečeno je da je Batak podneo ostavku, ali bez navođenja razloga.

Prvi čovek Vojvodine, Dragoslav Vuković, kaže za 021.rs da se razgovor između njega, Mijića i Bataka sastojao iz svega dve rečenice.

"Ja sam mu rekao da sam razočaran kako je priveo utakmicu kraju. Tog momenta on je ustao i rekao da tražimo novog trenera i da on odlazi. To je ceo razgovor koji se između nas odvijao. Radi se o čoveku koji je pokazao sujetu. Ne želim da pričam loše protiv njega, ali smatram da je ovo kukavički potez. Sa takvim ponašanjem i takvim pristupom on bi dobio otkaz, ali ja mu nisam dao otkaz, jer je ustao sam i otišao", poručio je Vuković.

Međutim, sada već bivši strateg crveno-belih rekao je Dnevniku da nikakvu ostavku nije podneo, već da mu je Vuković rekao da ga je "razočarao i da više ne mora da dolazi na posao". Batak je takođe napomenuo da on ostavku u ovoj situaciji ne bi podneo zbog svojih igrača.

Razlog Vukovićevog nezadovljstva krije se u tome što je igra time protiv Ružomberoka opala u poslednjih deset minuta, ali i u izvođenju iz igre Nemanje Subotića i Aleksandra Mesarovića, koji su, po njegovim rečima, držali igru na sredini terena. Umesto Subotića u igru je ušao Mihajlović, koji je sa ekipom odradio "tek dva treninga i nije prošao pripreme".

Bivši fudbaler Vojvodine je na mesto šefa stručnog štaba došao krajem aprila, uoči završnice takmičenja u prvenstvu i Kupu. Prethodno je Vojvodinu, posle svega četiri meča na klupi, napustio Aleksandar Veselinović, a pre njega je otišao i Dragan Ivanović.

Podsetimo, nova uprava kluba na čelu sa Dragoslavom Vukovićem je preuzela rukovođenje pre šest meseci, nakon čega iznkluba odlazi nenad Lalatović, a potom su se na klupi smenjivali Ivanović, Veselinović i Batak.

Prema saznanjima 021, crveno-bele će na revanšu u Slovačkoj najverovatnije predvoditi sadašnji trener Metalca Nenad Vanić.

  • bibisa

    01.07.2017 09:44
    samo da kažem
    Svi znamo ko je Rale Batak, a svi znamo i ko je Dragoslav Vuković.
  • NN

    30.06.2017 17:27
    Ovi sto pisu pohvalno o prethodnoj upravi, ili su oni licno, ili ne znaju da je to bila SNS uprava, podmetnuta od strane AV (ne predsednika, nego brata)! Preuzimaju sve klubove u Srbiji i unistavaju ih kako bi ih sto jeftinije bas oni kupili kada se sve kockice sloze i kada bude vreme za zakon o privatizaciji! ;)
  • nastavi niz

    30.06.2017 13:04
    123
    Predlazem da Vojvodinu preuzme troclana komisija, Dusko Grujic, Zoran Saraba i Petar Puaca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.