Voša u poslednjim sekundama do tri boda na startu prvenstva

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Čukaričkog sa 1:0 golom Džozefa Ovusua Bempaha u 94. minutu.
Odluka Nenada Vanića da tri minuta pred kraj meča u igru uvede Bempaha pokazala se odlučujućom pošto je upravo on doneo tri boda Novosađanima i to u sudijskoj nadoknadi. Nakon ubačene lopte Jovančića u šesnaesterac, do nje je pokušao da dođe centarfor "crveno-belih" Mihajlović koga je srušio odbrambeni igrač Čukaričkog. Međutim, lopta je stigla do Bempaha koji je snažnim udarcem sa deset metara postigao svoj prvenac i doneo slavlje Novosađanima.
 
Ipak, na "Karađorđu", pred oko 2.500 gledalaca, mogla se videti igra bez mnogo prilika. Prvo poluvreme proteklo je praktično bez prave prilike. Udarac ka golu prvi su uputili Novosađani, ali je pokušaj Vukasovića otišao daleko iznad prečke. Mnogo bolje su startovali gosti vođeni Nenadom Lalatovićem, koji je na "Karađorđu" dočekan ovacijama navijača, koji su pokazali da nisu zaboravili kako je on prošle sezone vodio tim. Akcije Čukaričkog bile su konkretnije, ali je nedostajala realizacija. 
 
Faulovi koje je pravio Vošin bek Alveš da Silva mogli su da je koštaju, pošto je svaki bio u opasnoj zoni, pogodnoj za centaršute Drinčića. Na polovini poluvremena inicijativu su imali Beograđani, napadali su sa krila. Odličnu priliku imali su u 30. minutu, posle akcije po desnom krilu kada je došlo do gužve u šesnaestercu. Na sreću domaćina, napadači Čukaričkog se nisu snašli najbolje, pa je odbrana "crveno-belih" izbacila loptu van terena. 
 
Jedna akcija je bila dovoljna da probudi Novosađane i preokrene tok igre. U 32. minutu viđena je najbolja akcija u dotadašnjem delu meča. Posle pasa po desnom krilu u prazan prostor, odlično je utrčao Filip Malbašić koji se našao sam sa golmanom gostiju, Aleksandrom Kirovskim. Na Malbašiću je bilo praktično samo da loptu smesti u gol, ali je odlučio da šutira u bliži ugao, u kom se nalazio Kirovski, kojem nije bilo teško da izblokira udarac. 
 
Od tog trenutka Voša preuzima inicijativu i premešta igru na polovinu terena na kojoj su gosti. Ipak, nedostajale su ideje kako da se priđe protivničkom golu. Akcije su pravljene praktično ni iz čega, pa su tako 19-godišnji Mićin i Malbašić nakon nekoliko pasova ponovo dospeli do gola, Malbašić je uputio centaršut na drugu stativu gde nije bilo nikoga. 
 
Igru sa kraja prvog poluvremena "crveno-beli" su nastavili na startu drugog. Ovog puta napadi su išli po desnoj strani. Odličnu priliku imali su u 53. minutu u akciji koja je krenula od Bogdana Planića, koji je napravio odličan klizeći start i oduzeo loptu protivniku. Lopta je potom došla do Malbašića koji pravi varku telom, ulazi u šesnaesterac protivnika, dodaje Mićinu, ali devetka Novosađana šalje loptu iznad gola. 
 
Sredinom poluvremena loptu u svojim nogama uglavnom drže gosti, koji su težište igre prebacili na Vošinu polovinu. Iako su konstantno napadali, dešavao im se isti scenario kao iz prvog poluvremena - nedostajalo je poentiranje. Najviše posla imala je odbrana "crveno-belih", gde se posebno istakao kapiten Bogdan Planić, koji je praktično držao zadnju liniju tima pod svojom kontrolom.
 
Vanić u drugom poluvremenu pravi prve izmene. Umesto Nemanje Subotića uvodi centarfora Stefana Mihajlovića, dok igrača iz Vošine škole Petra Mićina menja drugo "Vošino dete" Kristijan Živković. Tri minuta pred kraj meča šef stručnog štaba "crveno-belih" priliku daje Džozefu Ovusuu Bempahu, koji ulazi u igru umesto Aleksandra Mesarovića, što će se pokazati presudnim.
 
U finišu meča obe ekipe su postale nervoznije, pa je i igra bila agresivnija. Vojvodina je iskoristila poslednju priliku na meču. Slavlje na kraju Voši donosi igrač koji je za svega pet minuta provedenih na terenu uspeo da donese prva tri boda u novoj sezoni, što predstavlja veliki podstrek za tim koji iza sebe ima veoma turbulentan period.
  • Cane liman

    22.07.2017 14:48
    Taj Bempah ce biti najvece pojacanje u ligi videcete samo ba redovno igra momak zna.....
  • slaninar zapad

    22.07.2017 09:32
    melem koji ne pomaže
    Pobeda je slatka jer je izvojevana posle velike borbe. Njom se pod tepih ne može gurnuti da imamo najgoru upravu od 1914. Navijači plaćenici se prave da je sve ok, a svi drugi na stadionu se boje ovih prvih jer su to batinaši sa pedigreom. Zato niko ni da zucne: uprava napolje. A ogromna većina publike zna gde je problem. Igračima svaka čast.
  • Janko

    22.07.2017 08:30
    Jako lose
    Teska utakmica. Velika vlaznost vazduha.
    Tim za sredinu tabele.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.