FOTO: Partizan do tri boda na Karađorđu u poslednjem minutu

Fudbaleri Partizana savladali su večeras u Novom Sadu ekipu Vojvodine golom Bojana Ostojića u 89. minutu meča u derbiju 5. kola Superlige.
FOTO: Partizan do tri boda na Karađorđu u poslednjem minutu
Foto: S. K.
Mnogo pokušaja i šuteva bilo je potrebno igračima Partizana da savladaju golmana crveno-belih Emila Rockova. To su uspeli tek u poslednjim minutama meča, nakon ubačaja iz kornera. Najviši u skoku bio je Bojan Ostojić koji je loptu ubacio u mrežu domaćina.
 
U prvom poluvremenu oko 6.000 gledalaca na "Karađorđu" nije se nagledalo mnogo prilika. Tek dve prave šanse za gol imali su "crno-beli", ali su Novosađani prvi pripretili u sedmom minutu preko Jovančića koji je pucao daleko iznad gola Marka Jovičića.
 
U nastavku igre inicijativu su preuzeli gosti. U 11. minutu sa ivice šesnaesterca Suma šalje loptu u gornji desni ugao gola, ali sjajnom intervencijom Rockov ne dopušta da se njegova mreža zatrese.
 
Voša je svoju najozbiljniju priliku imala u 25. minutu kada je Nemanja Subotić šutirao sa 20-ak metara. Lopta se odbila o odbrambenu liniju Beograđana i završila u rukama Jovičića.
 
Sredinom poluvremena igra se poprilično umrtvila. Novo uzbuđenje se čekalo do 38. minuta kada je Tavamba nakon udarca iz kornera pripretio glavom. Rockov je ponovo spasao "crveno-bele" sjajnom paradom.
 
Do kraja prvog poluvremena nije bilo šansi, obema ekipama nedostajalo je ideja, a glavni problem domaćina činila se nemogućnost da kompletiraju svoje pasove.
 
Na početku drugog poluvremena veću pažnju od fudbala ponovo je privuklo huliganstvo.
 
Navijači sa severne tribine uleteli su u teren kako bi se obračunali sa navijačima Partizana koji su se nalazili na zapadnoj tribini. Ipak, cela gužva se brzo okončala, pošto je intervenisala žandarmerija. 
 
  
 
U drugi deo igre bolje je ušla Vojvodina koja je pritiskala odbranu "crno-belih". Napadala je sa bokova, ali je Novosađanima nedostajala završnica u napadu. 
 
Tok igre se menja od 60. minuta kada udarac ka golu Voše upućuje Suma. Lopta odlazi pored stative, ali je ovaj udarac nagovestio period igre koji su obeležili golman Novosađana Emil Rockov i napadač beogradskog tima Sejdoba Suma.
 
Dva puta je Suma šutirao sa nešto više od 20 metara u okvir gola Vojvodine. Međutim, čovek sa najviše posla na večerašnjem meču, Rockov, bio je u oba slučaja na visini zadatka. Bile su to parade "za publiku", vrhovima prstiju loptu je prebacivao iznad svog gola. 
 
Nije mnogo odmora imao golman "crveno-belih". U 76. minutu, nakon centaršuta sa desne i gužve u petercu i udarca Jovanovića glavom, mnogi su loptu već videli u golu Vojvodine. Međutim, u pomoć Rockovu pritrčao je Alveš koji je loptu izbio sa gol linije.
 
Iz igre u 78. minutu izlazi igrač koji je ubedljivo najviše pretio domaćinu, Sejdoba Suma. Umesto njega u igru ulazi veteran "crno-belih", Saša Ilić, igrač koji je u svojoj karijeri umeo da reši derbije u kojem je pobednik bio neizvestan do poslednjeg sudijskog zvižduka.
 
Vojvodina je svoje momente čekala u kontranapadima, ali iz svega toga izašlo je tek nekoliko poluprilika. Pri kraju je već bilo jasno da ni trener Vojvodine Nenad Vanić, neće insistirati na ofanzivi, pa je odlučio da pojača odbranu. Umesto Filipa Malbašića u igru je ušao Nikola Antić.
 
Međutim, nije to puno pomoglo Novosađanima. Nakon ubačene lopte iz kornera u 89. minutu, najviši u skoku bio Bojan Ostojić, koji je uspeo da, posle mnogo pokušaja igrača Partizana, konačno savlada Rockova.
 
Vojvodina je nakon večerašnjeg meča upisala i prvi poraz u dosadašnjem toku prvenstva, a Rockov primio prvi gol posle 449. minuta igre.
 
Nakon pet odigranih utakmica novosadski klub se sada nalazi na drugom mestu sa 12 bodova, koliko ima i Partizan, dok je vodeća Crvena zvezda sa maskimalnim učinkom.
 
U narednom kolu Vojvodina gostuje u Ivanjici.
 
  
  • Limanac

    14.08.2017 13:38
    Posledica
    Citiram prethodnika:" Publika penzosi,krimosi,huligani i svita Kokezina iz saveza, jadna li nam majka kad pogledamo neku evropsku utakmicu i vidimo ,ako hoćemo gde smo u svemu!"
    Dodatak -scena iz jednog limanskog bloka posle utakmice : Više od 30 maloletnika iživljava se na igralištu za predškolsku decu ,skoro izvalivši ljuljašku, sa pivskim plastičnim bocama , psovke i podrigivanja sa glavnom glasnom dilemom -gde će sad da idu na Grbu(grbavica ) il Kej . Jadna im majka i očevi . Nisu oni još ni loši , ni tako iskvareni ali RASPUŠTENI i prepušteni modelima kultnog ponašanja sa Marakane , Jna ili ti Karadjordja ( zanimljivo od svih velikih i uticajnih Srba iz Vojvodine nadjoše baš njega za ime stadiona).
    Ovde kao da neko priprema našu decu za debile i ratnike u nekoj od budućih "istorijskih "srpskih prekretnica koje nam servira debilna i nesposobna država već dugi niz godina .
    Da se razumemo i duže nego što je vlast SNS-a tako da je problem mnogo dublji.
  • NN

    14.08.2017 09:20
    Sudija pe.eru
    Katastrofalno sudjenje od strane sudijske trojke na čelu sa mazicem(nisam slučajno napisao malim slovom),a na štetu Vojvodine,a dešavalo se i ranije,dobro pamtim.
  • Bole

    14.08.2017 07:43
    Ovo je naš fudbal, jad i beda pokazalo se po ko zna koji put u poslednjih 20 godina,kvalitet nula,borba neka,greške,nadmeni isfolirani sudija,igrači koji ne bi mogli skupljati lopte poput Radina,Vukasovića,Miletića,,jadnih stranaca oru ovu oranicu od terena.Publika penzosi,krimosi,huligani i svita Kokezina iz saveza, jadna li nam majka kad pogledamo neku evropsku utakmicu i vidimo ,ako hoćemo gde smo u svemu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.