Vanić podneo ostavku, Vojvodina promenila pet trenera za devet meseci

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Vanić danas je podneo ostavku na tu funkciju, a uz njega iz kluba je otišao i pomoćni trener Branko Davidović.
Vanić podneo ostavku, Vojvodina promenila pet trenera za devet meseci
Foto: 021.rs

Nakon jučerašnje vanredne sednice Skupštine, na kojoj su prihvaćene ostavke predsednika UO Dušana Mijića i predsednika NO Dragoslava Vukovića, on je doneo odluku da napusti prvi tim "stare dame".

- Posle svih događanja u klubu u proteklom periodu i dolaska nekih novih ljudi na čelo Vojvodine, ovim činom želim da im omogućim da nesmetano rade na formiranju onoga što imaju na umu i ostvarenju svojih ciljeva. Na ovaj način, ja se ne solidarišem sa ljudima koji su otišli, ali ipak, s obzirom na to da su me oni doveli, smatram da je ispravno da odem i ja. Žao mi je što je ovako ispalo, a igračima želim da protiv Voždovca ostvare novu pobedu - rekao je Vanić za zvanični sajt kluba.

On je preuzeo ekipu Vojvodine 30. juna i na osam zvaničnih mečeva ostvario učinak od pet pobeda i tri poraza. U Novi Sad je došeo kao trener Metalca, a na mestu šefa stručnog štaba nasledio je Radoslava Bataka kojeg je Dragoslav Vuković oterao iz kluba posle pobede Vojvodine nad Ružomberokom na Karađorđu.

Crveno-beli tako drže neslavni rekord pošto je prvi tim najstarijeg Superligaša od decembra prošle godine vodilo čak pet trenera (Nenad Lalatović, Dragan Ivanović, Aleksandar Veselinović, Radoslav Batak, Nenad Vanić), a uskoro će i šesti sesti na istu klupu.

Vojvodina derbi meč 8. kola Superlige igra u nedelju u Beogradu protiv Voždovca, a ekipu će predvoditi pomoćni trener Vladimir Buač.

  • Prle

    10.09.2017 09:58
    Mora politika
    Vise nije problem u upravi. Celu skupštinu napolje. Oni nemaju pojma sta hoće i da li mogu. Dovesti jedno ne ukaljano ime. I stručnost na prvom mestu. Ne znači da ako je igrao fudbal da je stručan.
  • prle podbara

    10.09.2017 07:15
    Ofenbehera za trenera
  • slaninar zapad

    10.09.2017 00:19
    Trenutno su najveći problem članovi skupštine kluba, uglavnom navijači "plaćenici" kojima je FKV izvor prihoda i koji vole Vošu do poslednjeg filera. To je grupa navijača sa severa koja je bila verna uništitelju kluba Vukoviću do poslednjeg dana i koja uprkos svemu nije terala ovu groznu upravu nijednog momenta. To su oni koji su tukli Trujiča. Mešavina sitnih kriminalaca i praznoglavaca. Njih treba rasterati prvo pa tek onda u reformu kluba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.