Brazilcu dodeljena pobeda protiv Strezoskog nakon reakcije organizatora

Velimir Mladenov, glavni supervizor sudijskog dela MMA borbi koje su održane u petak na Spensu, promenio je nakon konsultacije sa predstavnicima strane sudijske agencije konačni ishod glavne borbe večeri između Novosađanina Luke Strezoskog i Brazilca Mišela Pereire.

Borba je prvobitno proglašena nerešenom po sudijskim listama, ali je kasnijom intervencijom organizatora meča revidirana odluka sudija pa je pobeda dodeljena Brazilcu što se retko dešava u MMA sportu.

Time je Strezoski zabeležio prvi profesionalni poraz u karijeri nakon sedam uzastopnih pobeda, dok je jedan od najboljih brazilskih velteraša upisao 15 trijumf.

U petak je u prepunoj Maloj sali na Spensu održano osam vrhunskih borbi na velikoj internacionalnoj MMA priredbi "Serbian Battle Championship 15", od kojih su dve bile za pojas SBC šampiona u lakoj i velter kategoriji. Takmičili su se inače borci iz Brazila, Severne Irske, Holandije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a ovo su zvanični rezultati:

Vladimir Filipović pobedio Maria Žgelu sudijskom odlukom
Zoran Bubalo pobedio Mateju Kosanovića tehničkim nokautom u drugoj rundi
Đorđe Marković pobedio Ivana Šakica gušenjem u prvoj rundi
Miloš Radić pobedio Rikarda Van Velena sudijskom odlukom
Stefan Sekulić pobedio Ivicu Truščeka gušenjem u drugoj rundi
Vilian Hofman pobedio Mindaugasa Gerva sudijskom odlukom 
Nemanja Kovač pobedio Bruna Soaresa sudijskom odlukom 
Mišel Pereira pobedio Luku Strezoskog sudijskom odlukom

Organizator 15. po redu MMA spektakla na Spensu bio je klub mešovitih borilačkih sportova iz Novog Sada "Family fight team".

  • betmen

    11.12.2017 09:33
    Bio sam na jednom SBC pre par godina godina. Bilo je mucno gledati jer je polovina borbi bukvalno poklonjena domacim borcima. Na kraju je ceo Spens negodovao i na izvizdao dogadjaj. Toliko da je organizator i borac Dado Mihajlovic, iako je (nezasluzeno) pobedio u poslednjoj borbi samo napustio ring. Velika blamaza. Ne pada mi na pamet da ikad vise odem na tako neki dogadjaj.
  • Pera

    11.12.2017 09:15
    Svaka cast!
    Ne znam Strahinja da li si procitao da je na reakciju organizatora promenjena odluka? Vise nego fer sto sae mene tice...
  • Strahinja

    11.12.2017 07:21
    Samo u Srbiji
    Užas. Ovakva sramota sa nameštanjem dugo nije viđena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.