Vanja Grbić čekao 25 godina na naplatu dugovanja od OK Vojvodina

OK Vojvodina počela je, posle 25 godina, da izmiruje obaveze prema proslavljenjom odbojkašu Vladimiru Vanji Grbiću.
Vanja Grbić čekao 25 godina na naplatu dugovanja od OK Vojvodina
Foto: 021.rs
Novosadski klub i njegov nekadašnji igrač potpisali su protokol koji podrazumeva izmirivanje obaveza iz 1993. godine. Kolika su tačna dugovanja prema jednom od najtrofenijih srpskih odbojkaša, predsednik Upravnog odbora kluba Dragoljub Zbiljić, nije želeo da otkrije. 
 
"Mogu vam reći da bi dug od 1993. do danas, da je Vladimir Grbić insistirao i na obračunu kamata, mogao da bude i duplo veći. Dve velike usluge klubu je učinio Vladimir Grbić, a to je otpisivanje kompletne kamate za period trajanja duga i otpisivanje trećine iznosa duga. Ostale su još dve trećine, jedna trećina je plaćena danas. Ostala trećina obaveza će biti isplaćena do kraja 2018. godine, a mi ćemo se truditi da to bude i ranije", poručio je Zbiljić.
 
Vanja Grbić je rekao da ga je poziv kluba prilično iznenadio, kao i da je "apsurdno da se dve odbojkaške institucije, jedna igračka, druga klupska, razmimoilaze oko stvari kojima se konačno vidi kraj".
 
"Mislim da ne treba puno da se priča o tome koliko je važno da OK Vojvodina bude tu gde bi trebalo da bude, a vidim da smo na jako dobrom putu. Jer pravi klub, ako želite da vidite kako izgleda pravi klub na svetskom nivou, jeste ono što je Vojvodina krenula da radi. Novi Sad je grad odbojke i grad mora da stane iza kluba. Ja se nadam da će se Vojvodina vratiti na staze kada je bila neprikosnovena i kada je iza sebe imala ozbiljnu bazu i ceo grad, kada je to bio pokret, a ne samo klub", rekao je Grbić.
 
U upravi kluba su naveli da je Grbić svoja dugovanja mogao da naplati "i 2003. i 2014. godine, ali da je sačekao da klub stane na noge". Oni poručuju da je podrška Grbića klubu značajna, jer može svoje iskustvo da prenese na mlade igrače. Saradnja će se proširiti i na školu odbojke Vanje Grbića u kojoj će se obavljati selekcija mladih igrača i talenata.
 
Vanja Grbić je za Vojvodinu nastupao tokom dve sezone, 1988/89. i tokom 1991/91, kada je Vojvodina bila klupski prvak države.
 
OK Vojvodina ima neizmerene obaveze prema još nekoliko bivših prvotimaca kao što su sadašnji sportski direktor Slobodan Boškan, a tu su i Đula Mešter i Vasa Mijić. Ipak, Zbiljić ukazuje da dugovanja prema njima nisu "ni 20 odsto obaveza koje je klub imao prema Grbiću", te da će i to biti isplaćeno tokom ove godine.
  • analitičar 2

    15.01.2018 23:39
    Da nije bilo Voše, ne bi bilo ni takvog Grbiča! Sve njih je stvorila Voša! Ne govorim o talentu, a to nije Klek kod Zrenjanina! A Zbiljić? Čovek iz neke krajine, postaje veliki stručnjak sporta u Novom Sadu!
  • Luka

    15.01.2018 20:47
    E
    E ko ne zna Vanju...To je čovek koji u restoranu zaokružuje na manje...Taj ne razbija 100 dinara da bi platio dug od 50,nego očekuje od konobara da časti...Žao mo je što sam nekom razbio iluziju ali to svi kojima je nešto plaćao zna...
  • mjaukalo

    15.01.2018 19:48
    Oprostio je jednu trecinu i kamatu, malo li je?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport