Vojvodina poražena u Kruševcu, Rockov spasao tim od većeg poraza

Fudbaleri Vojvodine izgubili su od Napretka u Kruševcu rezultatom 1:0 u 25. kolu Super lige Srbije.
Vojvodina poražena u Kruševcu, Rockov spasao tim od većeg poraza
Foto: 021.rs
U trećoj utakmici prolećnog dela prvenstva, mreža Vojvodine brzo se zatresla, a ispostavilo se da je gol već u drugom minutu bio i jedini. Kruševljani su naime iskoristili svoju prvu priliku na meču, nagoveštavajući gledaocima, kojih je bilo oko 1.000, uzbudljiv meč. 
 
Vukasović je napravio grešku na sredini terena, lopta je poslata ka golu Novosađana, a potom je loše intervenisao Saničanin. Sam pred Rockovim se našao Ibrahim Ndiajea, a golman "crveno-belih" ostao je nemoćan u ovoj situaciji.
 
Osim što je veoma brzo primila prvi gol, Vojvodini na ruku nije išla ni kadrovska situacija, jer zbog suspenzija nisu igrali Mihajlović, Antić i Arsić. Pred samu utakmicu upitni su bili i Jovančić i Eze, koji su se ipak našli u startnoj postavi.
 
Gol u drugom minutu poremetio je Vojvodinu, pa je bilo dosta nesigurnosti u nastavku igre. Novosađane je nekoliko puta spašavao Rockov, koji je u prvom poluvremenu imao najviše posla.
 
Najpre je u 20. minutu šansu da uveća prednost ponovo imao Ndiaje. Šutirao je dva puta, ali se oba puta dobrim intervencijama istakao golman "stare dame". Nekoliko minuta posle ove akcije, sam pred Rockovim se našao i Nikolić, ali je Vošin čuvar mreže ponovo bio dobro postavljen.
 
Poslednju priliku u prvom poluvremenu imao je Ndijae, koji je pucao sa oko 11 metara, ali je lopta još jednom završila u rukama Rockova.
 
Pauza na poluvremenu nije donela veću promenu u igri, pa je i u drugom delu utakmice inicijativu imao domaćin. Ipak, prvi napad u 53. minutu ima Vojvodina. Šutirao je Eze, a Šljivić, u nameri da loptu vrati golmanu, umalo postiže autogol.
 
Šef stručnog štaba Novosađana Ilija Stolica pravi izmene, pa umesto Subotića u igru ulazi Kalezić, a Zličića menja Cebara. 
 
Rockov i dalje ima dosta posla, najpre u 66. minutu sa oko 20 metara šutira Vulić, a tri minuta kasnije, posle kontranapada Napretka, oprobao se i Ndijae. U oba napada Rockov ne dozvoljava da se rezultat promeni.
 
Najbolju šansu Voša je imala u 79. minutu kada je šutirao Eze, a lopta otišla malo pored gola Kruševljana.
 
Posle ovog poraza Vojvodina se zadržala na osmom mestu, poslednjoj poziciji koja vodi u plej-of. Ispred nje je upravo Napredak, koji joj sada beži tri boda. Neprikosnovena na tabeli je Crvena zvezda, a na drugom mestu je i dalje Partizan koji je danas poražen u Nišu od trećeplasiranog Radničkog.
 
U ostalim utakmicama: Zemun - Javor 0:2, Radnički - Partizan 1:0, Čukarički - Bačka 5:0, Rad - Borac 5:0, Radnik - Mačva 2:1. Igraju još Crvena zvezda - Voždovac i Mladost - Spartak.
 
Naredno kolo igra se u sredu 7. marta, a derbi je u Novom Sadu gde se sastaju Vojvodina i Crvena zvezda.
  • d

    03.03.2018 21:32
    sps
    pa ljudi lugar direktor iz spsa-a unistio parking servis a sada u vosi u nadzornom pa on je dobar za ciscenje terena
  • Crvena masina

    03.03.2018 20:43
    Sa Dulom idemo dalje
  • Čvarkov

    03.03.2018 19:17
    Fudbalica
    -9,prava zima..Evropa sve dalje..Zvezda i Partizan moraju deliti 1. i 2. mesto.. To je politika i praksa srpskog fudbala..a da li Vojvodina mora igrati u Evropi ili ne,za to ne znam..U regularnom prvenstvu, uvek postoje šanse,jer i minimalne se računaju..ipak je fudbal sport,viteštvo..bori se do kraja..kod nas??? Kod nas zavisi i od drugih stvari..Navijam za Vojvodinu,od kako znam za sebe,ali ne bih voleo da ona igra u Evropi,zato što će neko odlučiti, da to tako treba..da se do toga dodje nefudbalski,nesportski..jer svedoci smo takvih stvari,kada su u pitanju 1. i 2. mesto na tabeli..voleo bih ,da se pošteno igra..izgubiti od Napredna ili nekog drugog kluba, ne bi trebalo da predstavlja ništa čudno..ali u ovom prvenstvu,ako unapred planiraš da ćeš biti 3. ..to je ravno katastrofi..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.