FK Vojvodina: Kako se izboriti protiv zla?

Fudbalski klub Vojvodina, kao i Sportsko društvo Vojvodina danas su se zajednički oglasili zbog suđenja na jučerašnjoj utakmici 26. kola između Vojvodine i Crvene zvezde koja je završena pobedom gostiju rezultatom 2:1.
FK Vojvodina: Kako se izboriti protiv zla?
Foto: 021.rs

Oni u saopštenju, koje su naslovili sa "Ne sude šegrti nego majstori", upozoravaju na to da je srpski fudbal odavno zahvatio kancer i da se to moglo jasno videti tokom jučerašnjeg meča koji je sudio Jovan Šegrt iz Beograda. 

"Fudbal se ne igra zbog kladionica i interesnih lobija, već zbog publike. To uništava srpski fudbal i u sportskom i u moralnom smislu. Ako o rezultatu odlučuje pištaljka u ustima ljudi sumnjivog morala, sport gubi smisao. I to nije problem FK Vojvodina, već celokupne sportske javnosti. Da li će taj kancer vratiti gledaoce na stadione i ugled srpskog fudbala? Neće. Zato pozivamo FSS, Zajednicu Super i prve lige i sve fudbalske klubove da se zajedno izborimo protiv ovog zla. Da suđenja budu fer i poštena. Tražimo li mnogo?", stoji u saopštenju.

Podsetimo, suđenje Šegrta izazvalo je burne reakcije među navijačima novosadskog kluba, a najsporniji detalj zbio se pred kraj meča kada je dosudio penal za Zvezdu koji im je doneo pobedu. Sem toga, dopuštao je nesportsko ponašanje njenih igrača tokom čitavog susreta, dok je s druge strane opstruisao igru i opomenama kažnjavao domaći tim.

U prvoj izjavi posle meč trener Vojvodine Ilija Stolica je rekao da je Vojvodina osramoćena za svoj 104. rođendan. "Osramoćeni su moji momci, uprava, svi smo osramoćeni. Da vam pričam o nečem drugom, o utakmici, ispao bih samo smešan. Svesni smo svi šta se dešava oko nas. Samo napred", poručio je Stolica.

Vojvodina i brojni srpski klubovi i ranije su se žalili da u srpskom fudbalu postoje samo dva kluba, Zvezda i Pertizan, ali uprkos svemu beogradski, kako ih popularno nazivaju "blizanci", ostali su miljenici države i državnih struktura.

  • Niko

    09.03.2018 22:53
    U Kacu ima trojica da navijaju za vosu ostali su Delije i Grobari.posle svog kluba ja sam dolazio da bodrim vosu iz lokalpatriotizma al separatizam,mrznja,kriminal i malobrojnost publike i mene oterase!
  • Konan

    09.03.2018 15:22
    Utopija
    Pa koga još normalnog interesuje naša liga? To je skup bitangi koji rade isključivo za sopstveni interes. Svi oni su kupovali sudije,nameštali utakmice i sad kad drugi plati više,sad su kao pošteni. Klubovi su danas paravan za mnoge mutne radnje i to najmanje ima veze sa sportom. Nikog tu nije briga za klub već koliko love mogu da drpe za vreme mandata,uostalom kao i u politici.
  • Milos

    09.03.2018 14:18
    @Brus Vilis
    svaka cast, kao da sam ja pisao. Zivite u Novom Sadu tu se navija za VOJVODINU. Ostali klubovi ne postoji, ako volite BG gov** zivite tamo, mi vas necemo sprecavati. Vi cigani i grobari iz NS ste sramota za ovaj grad. Nadjite mi jednog navijaca Vovodine u BG-u. Pametnom dosta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.