Košarkaši Vojvodine posle produžetaka savladali Tamiš

Košarkaši Vojvodine savladili su ekipu Tamiša rezultatom 100:95 u napetom meču u okviru 22. kola Košarkaške lige Srbije.
Košarkaši Vojvodine posle produžetaka savladali Tamiš
Foto: 021.rs
Novosađani su dočekali Pančevce na Spensu u želji da se revanširaju za poraz u prvom delu prvenstva. U toj nameri su krenuli odlično, pa su prvu četvrtinu dobili sa 25:20. Međutim, gosti su se pobrinuli da oko 300 gledalaca na Spensu prisustvuje napetom meču. 
 
Koliko je opasan protivnik, Tamiš je pokazao u drugoj četvrtini. Igra crveno-belih je pala, a to je iskoristio gostujući tim dobivši drugu četvrtinu sa 25:16, pa se tako na pauzu otišlo pri rezultatu 45:41 u korist ekipe iz Pančeva. 
 
U drugom poluvremenu gosti su nastavili u dobrom ritmu i dobili treću deonicu sa 25:21.
 
Iako su najmlađi u domaćem prvenstvu, košarkaši Vojvodine su pokazali da mogu da se nose sa pritiskom. Trener Novosađana Filip Socek je pred utakmicu sa Tamišem rekao da su iz prvog susreta naučili kako da savladaju ovog nezgodnog protivnika. Po svemu sudeći, njegovi izabranici su taj recept primenili u poslednjoj četvrtini u kojoj su zabili 23 koša, nasuprot protivnika koji je upisao 15.
 
Sama završnica je bila napeta, Vojvodina je praktično 10 sekundi pred kraj imala dva koša prednosti, ali je Stefan Mitrović bio precizan sa linije slobodnih bacanja, obezbedivši produžetke Pančevcima.
 
U produžecima su se bolje snašli Novosađani. Najpre je Dejan Janjić načeo koš gostiju, a potom su se nadovezali Zarić i Silađi. Voša je brzo stigla do prednosti od četiri koša i tu je razliku čuvala do kraja meča. 
 
Ekipu Vojvodine u 13. pobedi u šampionatu su predvodili Dejan Janjić i Aleksa Zarić sa po 19 poena, kao i Dušan Prica sa 13 koševa. U suprotnom taboru najefikasniji su bili Nikola Sočanac i Ivan Smiljanić, koji su ubacili 20 koševa.
 
Posle ove pobede Vojvodina ostaje na četvrtom mestu na tabeli sa 35 bodova, a isto toliko imaju Zlatibor i Metalac koji su iza Novosađana zbog koš razlike. Prvi na tabeli je Borac sa 40 bodova.
 
U ostalim utakmicama 22. kola sastali su se: Borac - Vršac 80:73, Subotica - Radnički 64:76, Sloga - Beovuk 106:99, Zlatibor - Dunav 81:76, Metalac - Dinamik 87:83.
 
U narednom kolu, koje se igra 16. marta, Vojvodina gostuje Metalcu.
  • Dzordz

    11.03.2018 10:51
    Bravo za igrace, trenera i sve vise nasih navijaca. Socek i drugari su vratili veru u novosadsku kosarku. Zasluzili smo da imamo respektabilan tim u kosarci, a ne da nam se smeju. Ovo je mogao da uradi i izdrzi samo jak kolektiv sa cvrstom rukom vodiljom koja zna kosarku i koja zivi kosarku. Dokazali su ovi momci da novac ne mora da bude uvek u prvom planu.
    Svaka cast i nastavite tako do superlige!!!!!!
  • Fan

    11.03.2018 09:23
    Potpuno zasluzeno, momci su grizli do poslednjeg momenta!
    Cestitke decaci, cestitke treneru, cestitke klubu!
  • hari

    11.03.2018 04:28
    Zar ni jedan komenatar posle ovako bitne i velike pobede ? Posle ovakve borbe sa odlicnim Tamisem i ocajnim sudijama .To samo u Novom Sadu moze da se desi ,kad te kradu na gostovanju -istrpis... al u sred Novog Sada ..Al ne moze nam niko nista....nije im se dalo da nas dotuku ko fudbalere.Smrde sudijske Pogledao nas Bog ...zasluzili smo !!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.